Control Club devine Berlin Braserie

control club braserie berlin

Nu va speriati, viata de noapte din Control Club ramane la fel de agitata, dar pe zi, clubul se transforma intr-o braserie moderna si revine la numele ce l-a consacrat in anii ’60 -’70, devenind Berlin Braserie.

interior control club braserie berlin

Nu multa lume stie, dar in spatele celui mai cautat club din Bucuresti, se afla o intreaga istorie. Cunoscut in anii 1912-1913 sub numele de Restaurant Modern, era locul de adunare pentru lumea mondena din acea epoca, artisti, scriitori, oameni de “vaza”. Inchisa in 1946, locatia este redeschisa in 1954 sub numele Restaurant Berlin, in urma unei cooperari intre statele socialiste, in timp ce la Berlin se deschide Restaurant Bucuresti. Astfel clubul se aproviziona cu anumite tipuri de bere germana, avea personal de nationalitate germana in bucatarie si a imprumutat chiar si ursul berlinez ca stema, simbol ce se poate admira in continuare in Sala Mica.

interior control club braserie berlin

In zilele noastre, este cunoscut sub numele de Control Club, locul unde diversitatea muzicala alternativa transforma un spatiu de concerte intr-un loc de intalnire al oamenilor pasionati de cultura, iar de saptamana asta, intre orele 10:00 si 16:00 se transforma in Berlin Braserie, loc de late fruhstuck, bauturi si atmosfera relaxanta, un spatiu prietenos care serveste si ca zona de lucru.

interior control club braserie berlin

Transformarea vine si cu un meniu pe masura, ce pastreaza raportul calitate-pret-cantitate cu care ne-a invatat restaurantul infratit, Alt Shift. Am avut placerea sa il degust si pot spune doar ca abia astept sa merg cu fetele la un brunch acolo. Cu niste denumiri ‘germanizate’, sandwich-urile, baghetele si croissantele sunt absolut delicioase si foarte satioase.

meniu control club braserie berlin
meniu control club braserie berlin

Partea mea preferata a fost insa desertul: o placinta cu branza dulce, ca la bunica acasa si o surpriza geniala – coliva reinterpretata cu dulceata de nuci, un deliciu neasteptat, dar care era cazul sa fie adus si in restaurante.

desert control club braserie berlin

Toate acestea sunt completate de cafea, freshuri si smoothie-uri energizante din fructe si legume proaspete. Tot ce trebuie pentru un brunch ca la carte!

Asadar, pe cand ne vedem la un brunch la Berlin Braserie?

P.S:

Berlin Braserie s-a conturat în jurul elementelor centrale berlineze, așadar ursul devine o preocupare și pentru noi. Anual, zeci de pui de urs rămân orfani în pădurile din România. Singura lor șansă este Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, unic în Europa și care se află în România,
în munții Hășmaș. Început acum 10 ani de către Leo Bereczky din pasiune pentru specia emblema a țării noastre, Centrul a reușit să readucă sălbăticiei mai mult de 100 de urși. În singurul Orfelinat de acest gen de pe continent puii de urs sunt îngrijiți, hrăniți și monitorizați, până la vârsta de 2 ani când sunt reintroduși în sălbăticie. Viitorul ursuleților depinde exclusiv de donațiile persoanelor care contribuie lunar pentru a le oferi puilor de urs rămași fără mamă, sprijin și susținere. Berlin Braserie donează din fiecare notă de plată individuală 1 leu pentru Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, centru susținut de WWF România. Pentru informații complete despre programul WWF dedicat urșilor orfani, accesați www.patreon.com/wwfromania


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Comments

  1. Pingback: 5 terase perfecte pentru un brunch de vară - Out and about

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.