10 destinații romantice de Valentine’s Day

valentine's day

Pentru ca Valentine’s Day se apropie cu pași repezi și pică într-o vineri, am făcut rapid o listă de destinații europene, numai bune pentru un city break romantic cu jumătatea ta:

10. Madrid – Capitala Spaniei ar putea fi escapada perfectă pentru un cuplu, fiind un oraș încărcat de cultură și istorie, dar și cu o viață de noapte animată. Pentru mai multe detalii despre Madrid, citiți articolele de aici.

Palatul de Cristal Madrid
Palatul de Cristal din Madrid

9. Budapesta – Orașul despărțit în două de Dunăre, este o destinație minunată pentru o escapadă romantică. Poți lua la pas centrul vechi, poți încerca vestitele lor băi termale sau poți lua cina la bordul unui vapor într-o plimbare romantică pe Dunăre.

Palatul Parlamentului Budapesta
Palatul Parlamentului Budapesta

8. Praga – o bijuterie de oraș, plin de palate ascunse, straduțe pietruite și piațete superbe. Capitala Cehiei este considerată unul din cele mai romantice orașe din lume și una din cele mai populare destinații turistice. Pentru mai multe detalii despre Praga, aruncați un ochi aici.

Charles Bridge Praga
Podul Charles din Praga

7. Barcelona – un oraș vibrant, colorat, plin de viață, este o destinație perfectă pentru un cuplu activ. Te poți plimba pe plaja Barcelonetta sau în parcul Guel, poți admira splendoarea arhitecturală a catedralei Sagrada Familia și poți degusta preparatele delicioase din La Boqueria. Barcelona e o experiență pentru toate simțurile. Mai multe despre Barcelona prin ochii mei, puteți afla aici.

portul din Praga
Portul din Barcelona

6. Lisabona – Priveliștea de la fiecare miraduoro, mâncarea excepțională, deserturile specifice (pasteis de nata), oceanul la doi pași, dar și cel mai vestic punct din Europa, precum și minunația de oraș Sintra la doar jumatate de ora distanță, fac din Lisabona orașul perfect pentru o escapadă romantică. Mai multe despre ce poți face într-un citybreak în Lisabona, găsești aici.

Lisabona
Vedere asupra Lisabonei

5. Roma – O destinație romantică în orice anotimp, Roma este unul dintre orașele mele preferate. Fiecare colț de stradă reprezintă o bucată de istorie. Ia cina în Trastevere, asistă la un spectacol în mijlocul străzii, mănâncă o pizza lângă Colosseum și pune-ți o dorință la Fontana di Trevi… Ce poate fi mai romantic? Mai multe detalii despre experiența mea în Roma găsești aici.

fontana di trevi roma
Fontana di Trevi Roma

4. Verona – orașul celei mai frumoase si triste povești de dragoste, Romeo și Julieta, Verona emană romantism la orice pas, cu castelele sale situate pe malul raului, mâncarea italiană delicioasă și toate colțurile ce amintesc de cea mai tragică iubire shakespear-iană.

Verona
Verona (photo from Pixabay)

3. Bruges – O destinație romantică ce nu-ți va face gaură în buget, Bruges este un oraș medieval liniștit, fermecător plin de muzee, expoziții de artă, dar și mai important, ciocolată belgiană.

Bruges
Minunatul Bruges (photo by Francesco Ungaro from Pexels)

2. Veneția – orașul perfect pentru romanticii clasici, Veneția nu putea lipsi din clasament. Pierde-te pe străduțele pietruite, fă o plimbare cu gondola pe canalele înguste sau vizitează Basilica San Marco, pentru un city break minunat.

Venetia
Venetia și gondolele sale (photo from Pixabay)

1. Paris – Cunoscut în lumea întreagă ca fiind cel mai romantic oraș, Parisul nu se putea afla, decât în fruntea clasamentului. Fă o plimbare romantică pe Champs Elysee, mănâncă mic dejunul la o cafenea ascunsă pe o străduță pietruită și fură un sărut în vârful Turnului Eifel.

Paris
Paris (photo from Flickr)
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.