Valea Doftanei Glamping – Daylight Tiny house experience

Mi-am dorit să ajung la Valea Doftanei Glamping de când s-a deschis în vară, însă planetele s-au aliniat acum în noiembrie, când corturile de glamping au dispărut, dar a apărut ceva mai fain – o căsuță de sticlă complet utilată de la Pura Vida Huts, Daylight Tiny House.

Daylight Tiny House

Dacă nu știați până acum, cei de la Pura Vida Huts au pornit printr-un business de închiriere vanuri retro, campere și rulote vintage și mașini de epocă, acum ajungând să proiecteze și să creeze tiny houses, cu un design ce îmbină modernul cu tradiționalul, pe care le închiriază atât în România, cât și în străinătate.

La Valea Doftanei Glamping găsiți acum Daylight Tiny House, o casuța din sticlă securizată pentru 4 anotimpuri, din care poți admira cerul atât din pat cât și din duș. Casuța este dotată cu o mini chicinetă, o baie spațioasă, un aer condiționat care ne-a încălzit la 30 de grade când afară erau cu minus, o canapea modulară comfortabilă transformată în pat și draperii pentru a oferi un pic de intimitate totuși. În plus este completată de o terasă mare perfectă pentru cafeaua de dimineată sau vinul de seară.

Daylight Tiny House

Fiind corturile de glamping strânse, am avut toată curtea doar pentru noi, dar altfel, trebuie să recunosc că mi-ar fi plăcut mai multe draperii pentru intimitate, dacă ar fi fost mai multă lume în jur.

Spațiul de glamping pune la dispoziție și o bucătărie mare, complet utilată, un grătar, iar vara, cei care închiriază corturi au acces la toaletele și dușurile în aer liber.

Bucătăria Vala Doftanei Glamping

Pentru noi escapada la Valea Doftanei Glamping a fost una scurtă, de 2 nopți, mai mult pentru a lua o gură de aer proaspăt și a scăpa de aglomerația orașului, dar și pentru a încerca ceva nou. Din fericire locația se află la doar 2 ore de București, deci e perfectă pentru o fugă rapidă. E adevărat că am și lucrat (noroc cu WFH și cu wifi-ul bun de acolo), dar parcă alt spor ai când te trezești și lucrezi cu privelistea de mai jos.

Viewul din pat și biroul meu de luni

Pentru mic dejun, ne-am descurcat în bucătăria mare cu o omletă, niște sandwichuri, dar există și opțiunea de a lua cazarea cu mic dejun, iar la cină am descoperit 2 restaurante draguțe în zonă. Louisiana e doar la 4-500 de m de glamping și e un restaurant cu mâncare excelentă, un vin roze al casei din care am luat și la pachet, dar și cu un staff mega primitor și prietenos. Ne-a plăcut foarte mult la ei. Al doilea restaurant a fost la Cabana Veverița care e puțin mai departe, dar care a avut o ciorbă de fasole cu ciolan delicioasă.

Plimbarea până la fiecare restaurant poate părea ciudațică, pentru că nu era prea multă mișcare prin oraș, dar vă asigur că e foarte safe, oamenii sunt toți faini și primitori, și la cât de mari erau porțiile plimbarea înapoi a fost numai bună pentru digestie.

După cină, cele 2 seri le-am petrecut pe terasa cu luminițe, la un pahar de vorbă cu fetele și am concluzionat că această escapadă a fost fix ce aveam nevoie toate pentru a ne destresa – la doar 2 h de București, la aer curat, liniște și good vibes.

Seri pe terasă

Experiența într-o tiny house este clar una de încercat, mie mi-a plăcut faptul că eram doar noi, că ne trezeam cu view, că era incredibil de eficientizat spațiul și de bine încălzit pentru atâția pereți de sticlă, Mă gândesc serios să mai vizitez și alte astfel de căsuțe de acum încolo.

Valea Doftanei Glamping – fara corturi 🙂

La Valea Doftanei Glamping îmi doresc în continuare să ajung și vara și să stau la corturi. Consider că e o altă experiență ce merită încercată, dar mai am de așteptat pentru ea.

Voi ați încercat până acum experiența de glamping sau cea de cazare la o tiny house?

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.