OhLaLa Patisserie

ohlala patisserie

Începând cu luna septembrie, Bucureștiul se bucură de o nouă destinație pentru iubitorii de delicii culinare – Ohlala Pâtisserie, cofetăria care aduce împreună rețete de inspirație franțuzească și ingrediente locale, de sezon. Situat în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, cochetul local oferă o selecție de produse fine, savuroase, realizate în laboratorul propriu. Acestea pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate, în regim de takeaway.

ohlala

Noua cofetărie, este proiectul Alinei Petrea, alături de soțul său francez Sébastien Cazac. După aproape 30 de ani petrecuți în Paris, Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier și a unui un stagiu de 2 săptămâni, în laboratorul lui François Perret (cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde), a decis să revină în România și să pună bazele unei cofetării cu suflet – Ohlala Patisserie.

ohlala

În meniul Ohlala puteți găsi produse fine, din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee – celebra tartă cu banane și caramel, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. Eu am încercat aproape tot ce aveau în vitrină și cu greu am putut alege o preferată, dar trebuie să înclin puțin spre choux-ul cu cremă de cafea.

ohlala

Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente de calitate, atât locale, cât și aduse de la furnizori de încredere, din Franța, iar Alina mi-a povestit că ea și Sébastien se ocupa personal de partea de producție și prăjiturile ei sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care le apreciază și le admiră – cea românească și cea franceză.

În plus, cei care trec pragul Ohlala Pâtisserie se pot putea bucura și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de către Dropshot. Din meniul de băuturi, fac parte celebrele Espresso, Cappuccino, Flat White, Americano, dar puteți găsi și sortimente de vin și de prosecco.

ohlala

În concluzie vă recomand să le treceți pragul și să încercați tot ce au pe meniu. Clar nu o să regretați.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.