Vacanță de vară în Chania, Creta

chania, creta

Dacă nu v-ați făcut planul de vacanță de vară, o super idee este insula Creta. Noi am vizitat partea de vest a insulei. Am aterizat în Chania și am închiriat mașini pentru a ne caza într-o viluță superbă (am fost un grup de 12 oameni) și pentru a vizita cât mai mult.

Cazarea superbă, aproape de o plajă mică și de un restaurant super bun, dar și la distanță de mers de supermarket și de micul centru vechi al orașului, se numește Enali Villas și o găsiți aici.

Cele 3 plaje de neratat în partea de Vest a insulei Creta

Balos Beach – de departe preferata mea și probabil cea mai frumoasă din Creta, Balos Beach e o minune a naturii. Se ajunge acolo fie cu barca, fie cu mașina, dar pentru viewul spectaculos recomand mașina. Drumul este mai greu și de la parcare se face o mică dumeție până la plajă. Mai greu este la întoarcere, pentru că sunt ceva trepte de urcat, dar priveliștea merită tot efortul.

Balos beach creta
Drumul de la parcare spre Balos Beach
Balos beach creta
Cum se vede Balos Beach de sus
Balos Beach Creta

Elafonisi Beach – cunoscută și ca plaja roz din Creta, Elafonisi este o plaja cu un nisip cu inflexiuni roz. Drumul din zona Chania prin strâmtoarea Topolia, este absolut superb, iar plaja are o apă turcoaz de vis. Trebuie să știți că mai mereu bate vântul destul de tare în acea zonă, dar dacă nu vă deranjează prea tare, este cu siguranță o plajă de neratat.

Elafonisi Beach creta

Falasarna Beach – nu neapărat o plajă spectaculoasă, dar una cu nisip foarte fin, apă turcoaz si valuri înspumate unde ne-am simțit foarte bine. Bonus, avea și un teren de volei pe plaja mare și un restaurant bunicel. drumul până acolo trece printr-o livadă de măslini. Tot pe drum am găsit și un restaurant foarte fain cu un view superb către plajă și mare, unde am mâncat ultima cină din acea vacanță – Taverna Spilios.

Falasarna Beach Creta
Falasarna Beach creta
Falasarna la apus
Taverna spilios Creta
Taverna Spilios de lângă plaja Falasarna

3 orașe de vizitat în partea de Vest a insulei Creta

Chania – al doilea cel mai populat oras al insulei ,și capitala prefecturii omonime, Chania păstrează farmecul de altădată, din perioada în care se mândrea cu titlul de capitala administrativă a Cretei. Obiectivele turistice importante sunt concentrate în mare parte în Centrul Vechi al orasului, care se întinde în jurul frumosului Port Venețian. Puteți să vă pierdeți pe străduțe pietruite, să vizitați farul și să mâncați în mici taverne din Port.

chania creta
chania creta

Rethymno – situat la 60 km de Chania, Rethymno este capitala și portul principal al insulei. Este un oraș care combină într-un mod unic elementele tradiționale, aristocratice și moderne. Rethymno este unul dintre cele mai bine prezervate orase medievale din Grecia și, pe vremuri, a fost un bastion al venețienilor care au lăsat în urmă o fortăreață ce tronează și astăzi pe coasta promontoriului. Orașul s-a aflat și sub dominație turcească, iar de aceea vei gasi domuri otomane dispersate și minarete care se întrezăresc din spatele clădirilor uimitoare de secol XVI.

Rethymno Creta
Rethymno Creta

Kissamos – Stațiunea în care am stat noi, la aproximativ 36 km de Chania, Kissamos (Kastelli) este un oraș la malul mării modern, cu o populație de 5000 de persoane, a cărui economie se bazează în principal pe agricultură – cu uleiul de măsline și vinul de renume plus turism.
Frumusețea Kissamos consta in faptul că este un oraș grecesc care a îmbrățișat turismul, dar nu a fost stricat de acesta. 

Kissamos Creta
Kissamos Creta

Și bineînțeles, în Grecia se vine pentru mâncare. Nu cred că a existat loc în care sa mâncăm prost acolo și vă las aici câteva dovezi.

mancare creta
Calamar la grătar & Tentacule de caracatiță la grătar cu salată
mancare creta
Creveți Saganaki & Salată de creveți cu avocado

Din punct de vedere prețuri, pot spune că a fost chiar ok, probabil și pentru că era încă în pandemie, iar eu aș reveni cu siguranță să vizitez și partea de est.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.