Cum s-au adaptat terasele din București la noile reguli

terasele din bucuresti

Iată că a venit și ziua cea mare, 1 iunie, care de acum înainte, pe lângă Ziua copilului, va fi cunoscută și ca Ziua Teraselor, pentru că după multe luni de așteptare s-au redeschis terasele noastre preferate din București. Acum sperăm să mai țină și vremea cu noi pentru a putea ieși aproape la fel ca înainte. Spun aproape la fel, pentru că terasele s-au deschis, dar cu anumite restricții și măsuri de precauție.

Obligatorii pentru absolut toate terasele sunt următoarele:

  • rezervarea telefonică sau online, deși în cazul Grădinii Eden am observat că merge și metoda cu datul numelui și numărului de telefon la intrare. Nu, nu va vor suna cu diverse promoții și nici nu vor vinde datele voastre personale pe nicăieri, este doar o metoda prin care să poata da cineva de voi în situația în care ar exista vreun caz de COVID 19 confirmat printre cei care au fost la aceeași terasă cu voi în aceeași zi.
  • maxim 4 oameni la o masă – știu, e greu, avem prieteni mulți, dar e un motiv să ieșim mai des pentru a ne vedea cu toți, pe rând. Teoretic, daca acești 4 oameni nu fac parte din aceeași familie, sau nu locuiesc împreună, ei trebuie să stea la distanță de 1.5 m unul de altul.
  • între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim 2 metri.
  • este interzis statul în picioare
  • este interzis transferul de meniuri sau obiecte de la o masă la alta
  • chelnerii și barmanii trebuie să poarte măști și mănuși
  • la intrare si la toalete trebuie să existe dezinfectant
  • daca toaleta se află în interior, clienții trebuie să își pună mască pentru a o folosi.

Aceasta sunt regulile de bază pe care probabil deja le știați, dar hai să povestim puțin depre câteva dintre terasele noastre preferate, câte locuri au acum la dispoziție și cum s-au adaptat regulilor.

Pentru iubitorii de sushi, Zen Sushi a deschis cele 4 locații cu un număr limitat de locuri (50 – Nordului, 40 – Sarroglia, 30 – Victoriei și 20 – 25 – Dorobanți) și au instalat aparate performante de dezinfectat.

terase bucuresti zen sushi
sursa Facebook

Dacă preferați priveliștea de pe malul Dâmboviței, la Moon Braserie, găsiți amenajate 3 terase: una în față, una în lateral și una pe acoperiș, însumând 100 de locuri, iar de curând au introdus un meniu nou de preparate delicioase.

terase bucuresti moon brasserie
sursa Facebook

Poate cea mai tranzitată și aglomerată terasă din București, cea de la Control, a fost reorganizată astfel încât să se respecte noile reguli. Statul în picioare este interzis, ceea ce e cu siguranță ceva nou în spațiul în care eram mereu om lângă om și n-aveai cum să nu legi prietenii cu toți oamenii din jur. Bineînțeles, ca să ajungi la toaletă, trebuie neapărat să ai mască.

terase bucuresti control club
sursa Facebook

Pentru o cafea bună și un brunch delicios ‘la bulivar’, va trebui să rezervați din timp o masă la Bread and Butter, pentru că terasa are doar 16 locuri disponibile.

terase bucuresti bread and butter
sursa Facebook

La Grădina Eden am ajuns din prima zi de deschidere și am fost plăcut surprinsă de reorganizarea ei. E drept că n-am reusit să fac rezervare telefonic, dar mi s-a luat numele, numărul de telefon și temperatura la intrare, și apoi i-am auzit când au anunțat că nu mai erau mese disponibile. Acum mesele sunt mult mai distanțate, mai mici, barurile au un plexiglass în față, iar barmanii au mănuși mască din aceea tip vizor pe toată fața. În același timp, la coada de la bar, absolut toată lumea a păstrat distanța, iar prețurile sunt afisate mare în spatele barului. De menționat ca pe lângă locurile de la mese există și petice de iarbă delimitate clar unde poți savura un cocktail.

terase bucuresti gradina eden

Energiea a redeschis terasa într-o formă mai aerisită, conform normelor și a anunțat că nu mai acceptă plata cash (BRAVO!), așa că fiți pregătiți cu cardul bancar atunci când le călcați pragul pentru celebrii lor cartofi prăjiți sau delicioasele gin cocktails.

terase bucuresti energiea
sursa Facebook

Terasa Expirat se deschide abia vineri și promite ceva surprize și tocmai am aflat ca Nostalgia a deschis miercuri, 3 iunie, Popas NOSTALGIA, o grădină de-o vară, lângă lacul Tei.

terase bucuresti popas nostalgia
sursa Facebook

Voi ce terase ați vizitat zilele astea și la ce terase abia așteptați să mergeți?

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.