Soho Place – o oază de liniște

soho place

La începutul verii am avut ocazia de a descoperi o nouă cazare inedită din România – Soho Place. În apropiere de Bran, mai exact în Sohodol, există o oază de liniște în vârful unui deal, unde oamenii se pot caza în niște domuri inedite și unice în România.

Întreaga ședere la Soho Place a fost o experiență, încă din momentul în care am lasat mașina în locul indicat de proprietar și ne-am urcat în mașina lui de off-road cu bagajele pentru a ajunge la destinație (nu, nu poți ajunge cu mașina proprie).

soho place transport

Odată ajunși la cazare, ne-au întâmpinat paznicii locului, 3 câini lupi imenși, superbi și dornici de joacă, ce au stat pe lângă noi mai tot timpul șederii.

La Soho Place există 4 domuri spațioase pentru cazare, fiecare amenajat diferit, cu baie proprie și cafetieră, dar și un dom mare, spațiu comun de lounge și băut cafeaua de dimineață, un loc impresionant cu un design inedit atât la exterior cât și la interior.

cazare soho place
cazare soho place
domul lounge la soho place
soho place noaptea

Proprietarul a vrut să creeze la Soho Place o oază de liniște, o deconectare de la grijile zilnice. Pe proprietate, există și o mică biserică construită peste un izvor cu podea de sticlă astfel încât să se vadă apa curgătoare, pictată de mama proprietarului, care fix cu asta se ocupă în general.

De asemenea, există și un spațiu separat de grătar cu mese și acoperiș lângă, puțin mai departe de domuri, astfel încât să nu deranjeze.

gratar la soho place

Din păcate, nu există servicii de mic dejun, deși sub domul mare există o bucătărie complet utilată, pe care proprietarii se gândeau dacă să o pună la dispoziția oamenilor cazați. Noi am preferat să merge în Bran să mâncăm la 2 dintre locurile mele preferate din zonă pe care le recomand oricând cu drag: Pensiunea Gențiana și Restaurant Brandeburg.

pensiunea gentiana Bran

Din fericire pentru a ne deplasa nu aveam nevoie să fim duse înapoi la mașina personală cu cea de off road. Fara bagaje, putem tăia drumul printr-o poieniță superbă, plină de copaci înfloriți și ajungeam în 5 minute la mașină, însoțite de paznicii noștri fideli, cei 3 câini de la Soho Place.

soho place

Am profitat de vremea bună pentru a face și o vizită la Castelul Bran pe care nu l-am mai vizitat din copilărie și care m-a surprins plăcut cu ceva proiecții noi despre iele si strigoi, un culoar al istoriei și faptul că este îngrijit și foarte bine păstrat. Merită vizitat și e o experientă placută mai ales pentru cei mici.

castelul Bran
Castelul Bran

Revenind la Soho Place, este o cazare unică, pe care o recomand cu drag pentru reîncărcarea bateriilor în natură, seri liniștite cu prietenii dar și întreaga experiență departe de tumultul orașelor.

relax at Soho Place
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.