Pokeful – fast-food fresh și sănătos

Pokeful este un mic bistro hawaiian, un restaurant tip fast-food, deschis recent în zona Piața Dorobanți. Ce îl diferențiază însă de ideea noastră de fast-food sunt ingredientele proaspete (în mare parte crude) și sănătoase pe care le folosesc pentru a crea niște ‘poke bowls’ de inspirație hawaiiană.

pokeful

Răzvan și Cătălin, doi tineri sportivi, dar mereu pe fugă, în căutarea unei soluții pentru a mânca rapid, dar totuși sănătos, au dat peste conceptul de poke bowls hawaiiene, alcătuite doar din ingrediente fresh & healthy: edamame, avocado, orez brun, quinoa, spanac, morcovi, halloumi, ouă de prepeliță, ton roșu, creveți și multe altele, ce se combină în maxim 5 minute într-un bol și s-au gândit să facă un business din asta.

pokeful 2
sursa: Facebook

Așa a apărut Pokeful, acest mic bistro hawaiian, pe strada Tudor Ștefan, la nr. 9, cu un design colorat și tropical, cu un staff foarte simpatic, și cu 10 idei de boluri sănătoase (meat / veg și seafood), în variantele mediu sau mare. Bineînțeles, dacă nu te atrage niciuna din propunerile lor, ai opțiunea de a-ți alege ingredientele și a-ți crea propriul tău pokebowl. Ce mi-a plăcut este faptul că există și variante pentru copii, dar și niște deserturi interesante.

pokeful meniu
Meniu

Când am ajuns acolo l-am întrebat pe Răzvan ce îmi recomandă și mi-a răspuns ca lui îi plac toate dar pentru a face o alegere, trebuie să mă gândesc în primul rând la tipul de proteină pe care vreau să îl mănânc și putem construi de acolo. Fiind destul de seară, am ales totuși să mergem pe varianta mai light, de seafood așa că am încercat un Ocean Poke și un Shrimp Poke, varianta mare. O domnișoară drăguță le-a pregătit în fața noastră alegând ingredientele din vitrina unde erau expuse la vedere. Răzvan mi-a explicat că pune accent pe experiența clientului de a vedea cum îi este pregătită mâncarea și pe faptul că pot vedea prospețimea ingredientelor. De asta recipientele din vitrină sunt mici, pentru ca ingredientele să nu stea mult acolo, iar în bucătăria (care se poate vedea din restaurant) se muncește la foc continuu pentru a avea mereu ingrediente proaspete în vitrină.

Răzvan – co-owner Pokeful

Pentru Ocean Poke am optat pentru o baza quinoa, cu sos de soia și am continuat cu topingurile din rețetă de somon și ton marinat, avocado, alge wakame, edamame, roșii, ceapă verde, mango și ceapă crocantă.

Ocean Poke

Pentru Shrimp Poke am ales o bază de orez brun cu sos de avocado, apoi ingredientele standard: alge wakame, edamame, spanac, ridichi, ardei iute, ananas și, evident, creveți.

Shrimp Poke

Ambele au fost delicioase, mi s-a părut că toate gusturile se completează foarte bine, se simțea că este totul proaspăt și foarte important, chiar m-am săturat din acel poke, nu se zgărcesc absolut deloc la ingrediente așa cum am simțit în alte locuri asemănătoare.

Un alt lucru fain mi s-a părut servirea și atitudinea în general a oamenilor de acolo. Nu au fost drăguți doar cu mine explicându-mi totul despre local, ci și cu cei de Glovo sau Bolt care veneau să ridice comenzi, ceea ce întotdeauna spune multe despre un om și despre ce fel de business construiește. Am înțeles că atunci când nu e Răzvan acolo, este Cătălin, care este exact la fel și explică rabdător întrebărilor tuturor curioșilor, ajutând în același timp fetele cu servirea.

Din punct de vedere al prețurilor, un poke meat/veg mediu (350gr) este 33 de lei, iar unul seafood e 35 lei, pe când varianta mare (500gr) costă 37, respectiv 39 lei.

Te poți bucura de mâncare acolo la locație, alături de o băutura răcoritoare sau un pahar de prosecco, poți să iei la pachet, sau poți comanda prin Glovo / Bolt Food

Concluzia mea este una simplă. Eu am treabă în zona Dorobanți în fiecare joi, de obicei ajung în zonă nemâncată și termin ziua mîncând prostii, așa că voi deveni client fidel al Pokeful ca să evit să mai fac asta.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Comments

 1. Alexandra Popescu

  Buna, Oana!

  Te contactez pentru o colaborare din partea Grovy România, serviciul german de livrare rapidă ce tocmai si-a inceput operațiunile în Bucuresti, România.

  Cu mai multe locații în București, Grovy livrează alimentele comandate la ușa clienților săi din sectoarele respective (momentan 1, 2 și 3) în doar 10 minute. Prin intermediul aplicației, clienții pot comanda dintr-o selecție de peste 1500 de produse de uz zilnic.

  În câteva minute, bunurile sunt asamblate în micro-depozitele centrale ale companiei, iar curierii proprii pleacă cu bicicleta sau scuterul electric către client. Sustenabilitatea este foarte importantă pentru noi, motiv pentru care livrăm doar cu e-bike sau e-scooter. Revoluționăm comportamentul de cumpărare al clientului și îi permitem acestuia să-și satisfacă nevoile directe în câteva minute. Fie că este vorba de lapte, gel de duș sau sos de roșii pentru paste.

  Prețurile sunt comparabile cu prețurile normale din supermarketuri și nu există o valoare minimă de comandă. Taxa de livrare este de 4,99 lei.

  Grovy este o companie înființată anul trecut în Frankfurt, Germania, care se ocupă de Q-commerce, adică de livrarea ultra-rapidă a produselor de supermarket din propriile depozite. Obiectivul Grovy este de a deveni lider de piață în Europa de Est, urmând ca în curând să fie deschise și alte locații în Polonia, Republica Cehă și Ungaria.

  Colaborare:

  Ne-am dori sa plasezi câteva comenzi la noi, bineînțeles, în baza unor vouchere pe care ti le oferim, iar dacă nu locuiesti în aria noastră de livrare, rezolvăm cu livrarea. Și, în cadrul postărilor pe care le realizezi, fie ele fotografii sau reels, să vorbesti și despre experiența de a comanda de la Grovy. Bineînțeles, suntem deschiși și la alte propuneri, asa ca asteptam cu mare drag si sugestiile tale.

  Aștept cu interes răspunsul tau si o ofertă de preț/sau daca ești interesată de un barter, în vouchere pentru comenzi.

  Multumesc frumos!

  Alexandra Popescu

  1. Post
   Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.