Dabeef – Steakhouse alternativ

Cel mai mult îmi place să explorez restaurante alături de prieteni foodie ca mine, așa că într-o vineri cu soare, m-am întâlnit cu Doina (aka Chez Doinush), să testăm noile preparate din meniul de la Dabeef.

Dabeef este situat pe Calea Floreasca, în zona aia cu multe restaurante mișto din care nu știi ce să alegi, și este un steakhouse alternativ cu un meniu plin cu preparate de vită (steaks & burgers), dar și cu preparate internaționale, din diverse colțuri ale lumii. Până și decorul pare a îmbina influențele asiatice cu cele de steakhouse clasic.

Noi am început cu un prosecco și cu cele mai noi aperitive din meniu: măduvă și carpaccio de vită. Trebuie sa recunosc că este prima dată când încerc măduva. A venit alături de pâine prăjită, un sos de usturoi si unul de hrean și m-a învățat Doina cum se ia frumos din os, se pune pe pâine , iar peste se pun sosurile. Carpaccio a venit însoțit de capere, pară coapta și parmezan, dar în mod surprinzător măduva a fost preferata mea.

La felul principal am vrut din nou să încercăm ce era mai nou pe meniu. Știam deja că steakurile sunt ce trebuie la Dabeef, așa că de data asta am încercat cei mai noi burgeri, ca niște doamne :)). Vă prezint Mexican Lolita și Greek Bifteki.

De ce sunt deosebiți acești burgeri? Ei bine, Mexican Lolita, pe lângă ingredientele clasice de burger are și un toping special de Burrito Mexican, iar Greek Bifteki are extra Halloumi la grătar. Eu și Doina le-am făcut 50/50 pentru că ‘sharing is caring’ și voiam să gustăm ambele variante. Burgerii vin însoțiți de cartofi prăjiți, salată clasică, murături și salată coleslaw.

Abia am reușit să terminăm burgerii și fix când ne ziceam una alteia că gata, nu mai intră nimic, a venit desertul: cheesecake și chocolate banana cake. Cum să reziști la așa ceva?! Eu voi fi forvever a chocolate banana cake fan, dar amândouă au fost delicioase.

În concluzie, Dabeef este un loc în care trebuie să ajungi dacă ești fan al preparatelor din vită. Eu cu siguranță voi mai reveni. Din punct de vedere prețuri, pot spune că sunt medii, dar pot crește în funcție de ce anume comandați – de exemplu burgerul Greek Bifteki este 48 de lei, dar cel cu foie gras este 80 de lei. Există opțiuni pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele în meniu.

În încheiere sunt curioasă voi ce steakhouses din București mai știți și mi-ați recomanda să încerc?

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.