Poesia – fine dining într-un decor de poveste

Îmi doream demult să ajung la Poesia, şi iată că recent, astrele s-au aliniat şi am ieşit la o cină minunată pe terasa lor.

Primul lucru pe care l-am observat când am intrat pe terasa situată în apropierea parcului Herăstrău, a fost atmosfera caldă şi scaunele ca nişte nori pufoşi, ambele perfecte pentru a te relaxa dupa o zi lungă la birou.

decor terasa poesia restaurant
Terasa Poesia

Meniul are surprinzător de multe opţiuni pentru un restaurant de fine dinning, suficiente pentru a satisface orice gusturi.

Eu am început cu o porţie de creveti Black Tiger la tigaie în sos de unt cu usturoi şi spanac, absolut delicioşi, dar nici aperitivele încercate de colegii mei n-au fost mai prejos: King Crab cu mousse de avocado şi cognac, clătite cu spanac, ciuperci de pădure, fontina şi trufe la cuptor şi burrata cu trufe proaspete.

creveti Black tiger Poesia restaurant
Creveti Black Tiger la tigaie in sos de unt cu usturoi si spanac
starters Poesia restaurant
Burrata cu trufe proaspete, King Crab cu mousse de avocado si Cognac, Clatite cu spanac, ciuperci de padure, fontina si trufe la cuptor

Festinul a continuat pentru mine cu o porţie de piept de raţă cu compot de cireşe, cimbru, sos balsamic şi piure de cartofi, o explozie de gust sărat combinat cu dulce – acrişor într-o combinaţie delicioasă, pe când colegii mei s-au delectat cu cotlete de miel Noua Zeelandă în crustă de migdale, cu mentă şi piure de cartofi cu trufe, aromatizate cu sos de Cognac, gnocchi cu sos quatro formaggi şi crema de trufe, cod negru de Alaska cu tagliatelle şi cremă de sparanghel şi Seabass de Chile cu mousse de broccoli.

piept de rata poesia
Piept de rata cu compot de cirese, cimbru, sos balsamic si piure de cartofi
Cod negru de Alaska cu tagliatelle si crema de sparanghel , Gnocchi cu sos quatro formaggi si crema de trufe, Seabass de Chile cu mousse de broccoli
 Cotlete de miel Noua Zeelanda  restaurant Poesia
Cotlete de miel Noua Zeelanda in crusta de migdale, cu menta si piure de cartofi cu trufe, aromatizate cu sos de Cognac

Aş fi vrut tare mult să încerc şi un desert dar, în ciuda opiniei că la astfel de restaurante se servesc porţii mici din care nu te-ai putea satura vreodată, trebuie să recunosc că eram mai mult decât sătulă.

Toată cina a fost udată cu Aperol Spritz, Hugo şi prosecco pentru a completa o seară minunată.

Aperol Spritz poesia restaurant
Aperol Spritz

Preţurile nu mi s-au părut atât de piperate pe cât mă aşteptam, luând în considerare atât calitatea preparatelor cât şi gustul. Există variante pornind de la 30 de lei până la 150 de lei la startere, iar main course-urile pornesc de la 50 de lei şi pot atinge 300 lei, dacă preferi homar sau Saint Jacques, pe când un desert se învarte pe la 30 de lei.

Băuturile la Poesia au acelaşi preţ ca în orice bar din Bucureşti, un Aperol fiind 25-30 de lei, iar un pahar de prosecco 18 lei.

Cu alte cuvinte, pentru un date night special merită să dai un ban în plus şi să te bucuri de mâncare şi bautură delicioasă într-o atmosferă de poveste.

Eu cu siguranţă voi reveni la Poesia, atât pentru mâncarea bună şi atmosfera frumoasă, cât şi pentru serviciul impecabil de care am avut parte.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.