Degusteria Francesca – guest post

Este evident ca nu merg singura sa testez diverse localuri si pun mult pret pe parerea prietenilor apropiati, care de obicei ma insotesc. Atat de mult incat, de data asta, am hotarat sa o las pe prietena mea Ana Musat, de la Pimp my Brand, sa va povesteasca despre un loc foarte misto in care a ajuns de curand – Degusteria Francesca. Din pacate eu n-am reusit sa ajung, desi e pe shortlist pentru viitorul apropiat, asa ca va las mai jos impresiile ei:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

‘Gustul Italiei in platouri delicioase, alaturi de un Angelo Poretti proaspat turnat in pahar’

Am fost invitata recent la o degustare de produse la Degusteria Francesca, cu ocazia montarii unui draught master Angelo Poretti Select 10 in locatia din Str. Mihai Eminescu 102-104.

A fost prima data cand am auzit de Degusteria Francesca si tare rau imi pare, pentru ca am ratat ani de mancat deliciuri italienesti. Italia este marea mea pasiune gastronomica. Am avut norocul sa merg destul de des, in special in regiunea Toscana, iar fiecare vizita a fost un adevarat festin culinar. Cred ca am gustat cam tot ce are Italia mai bun de oferit, inclusiv mancare facuta in casa, de bucatari locali. Tocmai de aceea am fost impresionata de produsele disponibile la Degusteria Francesca, care au exact acelasi gust ca in Italia. Din meniul zilei nu au lipsit, pe langa platourile de branzeturi, salam si prosciutto, preparate precum Vitelli tonato, Tomino bianco in pancetta si quiche Lorraine, asa ca am vrut sa aflu mai multe direct de la Laura Lupu, cea care a deschis lantul de Degusterii Francesca si care, evident, impartaseste aceeasi pasiune pentru bucataria italiana, in special cea toscana.
Impreuna cu sotul ei, calatoreste de 18 ani in regiunea Toscana si au dorit sa aduca si in Romania produsele delicioase din aceasta zona. Au si o fetita pe nume Francesca, asa ca numele afacerii a venit firesc.

Au inceput prin a aduce pentru consum propriu, dar si pentru prieteni, produse toscane clasice:
prosciutto toscan (putin mai sarat, insa delicios), pecorino toscano maturat, ulei presat la rece, cantuccini, vinuri Chianti, Rosso si Brunello di Montalcino, toate aduse de la mici producatori, care le-au devenit si prieteni in timp.
Laura spune ca acum 5 ani a decis sa inchida capitolul „lucratorului de multinationale” si a plecat pe drumul antreprenoriatului cu gandul sa faca ceea ce ii place cu adevarat. A fost simplu de ales pentru ca partea gourmet i se potrivea manusa, cunostea deja cativa mici producatori si s-a gandit ca sigur trebuie sa mai existe si alti iubitori de produse italiene. Scopul a fost un business de suflet.
In prezent, Degusteria Francesca numara peste 1,000 produse, aduse de la 40 de furnizori, din toata Italia: Laba, Cuneo, Lazio, Toscana, Marche, Puglia, Piemonte, Sicilia, Sardinia, iar efortul de a alege dintre atat de multi producatori a fost enorm.


Surpriza cea mai mare a fost sa aflu ca minunatele platouri, pe care le puteti admira in poze, pot fi livrate si acasa, montate exact la fel.
La Degusterie se pot servi atat platouri cu orice fel de produse artizanale cu branzeturi, salami si legume specifice italiene, cat si mini preparate din aceste produse: salate, panini, bruschette, preparate la cuptor (salsiccia proapeti cu zucchini la grill, quich-uri cu diverse umpluturi delicioase, etc.). Meniul contine peste 25 de produse, iar vinul se bea la pahar sau la sticla, la pretul de raft.


Daca te-ar interesa o comanda, o poti face telefonic sau online la sectiunea bucatarie artizanala.
Comanda se livreaza in aceeasi zi, chiar si in 2-3 ore, daca este o urgenta. Platourile sunt realizate pe zone (Toscana, Piemonte in special) sau mixte. Se pot face, de fapt, orice combinatii, daca se doreste ceva anume si clientul stie ce vrea.
Iar acum, ca tot se apropie sezonul Sarbatorilor, se vor putea cumpara si cosuri de cadou speciale, care anul acesta vor contine si berea Angelo Poretti, motivul intalnirii noastre.

Berea Angelo Poretti
Despre berea Angelo Poretti, cel mai bine ne povesteste Daniela Ene, PR & Specialties Manager la Tuborg Romania: “Angelo Poretti este o bere italiana, a carei poveste a inceput in Valganna, nordul Italiei, in 1877, ca rezultat al calatoriilor fondatorului in Austria, Bohemia si Bavaria, unde a invatat secretele producerii unei beri de calitate de la cei mai mari maestri berari. Poretti 4 Luppoli Original este o bere lager de fermentatie joasa, ce are in compozitie patru soiuri de hamei. Gustul deosebit si armonios este dat de combinatia notelor aromatice de fructe, ce inducesc gustul amar moderat. Are o aroma de fructe distincta, echilibrata si cu un gust amar delicat, cucerind chiar si cei mai pretentiosi consumatori.”
Angelo Poretti 4 se potriveste perfect cu aperitive aromate si branzeturi semi-maturate, precum multe dintre produsele disponibile la Degusteria Francesca, asa ca decizia montarii draught master-ului a venit natural.

Dozatorul a fost cea mai potrivita alegere pentru clientii degusteriei, astfel incat acestia sa se simta ca „acasa”. Doritorii isi pot turna singuri berea in pahar, ceea ce este genial pentru clientii magazinului, care vin cu placere sa deguste diverse produse, printre care si o excelenta bere italiana – Angelo Poretti.

Laura ne recomanda, de asemenea, berea Angelo Poretti cu branzeturi maturate (pecorino, parmigiano, branzeturi maturate din capra) si carne maturata (prosciutto, culatta, salamuri de vanat dar si salamuri mai simple). In plus, merge si cu un dulce autentic din migdale (amaretti) sau alune de padure (gianduiotti) sau torrone, iar de sezon, cu un Panettone proaspat.
Ca orice business mic, facut cu pasiune, provocarile sunt si ele foarte mari. Aprovizionarea se face saptamanal (buratta, mozarella din bufala DOP, ricotta, unt, salsiccia etc.) ceea ce garanteaza un gust deosebit mereu, dar si costuri destul de ridicate. In plus, accentul se pune pe promovarea prin degustare in locatie, asa ca poti merge cu incredere si doar sa gusti, nu se va uita nimeni urat la tine daca decizi sa nu cumperi nimic momentan.


Laura ne spune si mai clar ca “provocarile sunt multiple, de la educatia culinara a clientelei din Bucuresti (care se limiteaza la cateva produse de baza), pana la autoritati si legi, care nu ne permit sa evaluam corect pierderile lunare. De la produse BIO din carne (cred ca suntem singurii care aducem produse „cotto” vrac BIO), pana la Pecorino cu pere sau cu trufe, de la Aceto Balsamico si trufe, la Panettone (peste 20 de sortimente), de la dulciuri specifice italiene (ricciareli, cantuccini, gianduiotti), pana la ulei din masline fara samburi, funghi porcini etc. Aducem Italia autentica la tine pe masa, acasa, pentru cei dragi. Iar platourile noastre te salveaza cand iti vin in vizita musafiri si nu ai ce sa pui pe masa, nu ai timp sa gatesti, insa vrei sa se simta rasfatati.”

Daca ai fost in Italia si ti-a placut ce ai mancat, trebuie neaparat sa ajungi la Degusteria Francesca, iar daca nu ai ajuns inca, vei avea ocazia sa simti gustul Italiei chiar aici, in Bucuresti,
🙂
Fiind o gurmanda convinsa, nu pot decat sa fiu de acord cu motto-ul degusteriei:

“Mangi bene. Vivi bene!”

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Daca si pe voi v-a convins Ana, dati o fuga pana la Degusteria Francesca!

Eu salivez de pofta doar uitandu-ma la poze, asa ca voi ajunge cu siguranta cat mai curand.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Comments

  1. Pingback: Horeca Stories III: Degusteria Francesca pentru călătorii în Toscana - Anna Musat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.