GoodWine comes downtown!

Toti prietenii mei stiu ca prefer vinul in detrimentul oricarei alte bauturi alcoolice, asa ca nu puteam refuza invitatia la unul din evenimentele GoodWine.

Weekendul acesta, in incinta minunatului hotel Athenee Palace Hilton, la etajul 1, GoodWine a adus 18 producatori si importatori cu peste 150 de vinuri de mare calibru, acestea fiind disponibile si de cumparat la preturi speciale in magazinul amenajat la intrare.

Desi am crescut cu bunici ce aveau hectare intregi de vie de soi, si o pivnita ce ar fi putut rivaliza cu o crama, nu sunt tocmai o cunoscatoare fina a vinurilor (este un tel pentru viitor), dar recunosc un vin bun, iar dupa cateva degustari deja vorbeam despre arome, texturi si aciditate :))).

Recomandarea specialistului

Printre producatorii prezenti s-au numarat Recas, Hallewood, Samburesti, Selecciona, Licorna Winehouse, dar si un producator de vinuri BIO – Casa Neacsu, care produce in special pentru export. Eu am fost fermecata de un rose de la Crama Ratesti, pe care mi l-am si cumparat la plecare.

Vinurile bio de la Casa Neacsu

Ce mi-a placut este ca la fiecare stand am gasit povestea din spatele vinului, fie ca e o crama mica, o afacere de famile, sau un vin produs in editie limitata. La fiecare stand ni s-a explicat de ce este unul dintre vinuri mai sec, mai aromat, ce rost are aciditatea mai mare la un rose foarte fructat.

Rose-ul meu de la Crama Ratesti

Nu cred ca imi puteam petrece mai frumos dupa amiaza de sambata, poate doar daca participam si la unul din MasterClass-urile ce au fost organizate in cadrul evenimentului. Data viitoare cu siguranta voi face si asta.

Daca nu ai participat pana acum la un eveniment GoodWine, cu siguranta e timpul sa o faci. Pentru iubitorii si cunoscatorii de vinuri este cu siguranta un ‘must’.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.