Flight Festival 2022

Anul trecut am descoperit un nou festival cool din România, Flight Festival, și am traversat jumătate de țară până în Timișoara pentru a participa la el. Deși credeam că este doar încă un festival de muzică, am aflat acolo că este mult mai mult de atât.

FLIGHT FESTIVAL este un festival dezvoltat în perspectiva ideii de Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și este singurul festival de edutainment din România, cuprinzând, pe lângă secțiunea de MUZICĂ, care este cu siguranță cea mai populară, secțiuni de TEATRU, de FILM, NEW MEDIA ART și TECH TALKS.

SUNLIGHT THEATRE vine la această ediție cu de toate pentru toți, indiferent de vârstă. Patricia Gavril le va arăta copiilor că ”Play is an art”, adică joaca e o artă, în Parcul Copiilor.
Estela Mihăilă, de la Improv Theater Bonn, ne va scoate din scenariile cu care suntem obișnuiți și ne va învăța să improvizăm la ”Unscript yourself” (teatru de improvizație în limba engleză), în Parcul A. Scudier. Între 26 august și 1 septembrie e vremea T4T 22. ”Phoenix. Renaștem!” este tema Festivalului Național de Teatru pentru Tineri T4T. Adolescenții vor participa la ateliere de coregrafie, musical, improvizație și
comedie, care vor aborda aceeași temă – Phoenix – cu mijloace specifice. La final, în 1 septembrie, vor fi prezentate spectacolele puse în scenă și vor fi acordate premiile festivalului.
Din 1 până în 6 septembrie e rîndul studenților, de la facultățile de teatru din întrega țară și de peste hotare, să ne cucerească. Aceștia vor prezenta publicului, spectacolele create în cursul acestui an.
De asemenea în această săptămână publicul va fi impresionat cu spectacolele de teatru profesionist și și spectacole de stradă. Programul întreg îl găsiți aici.

sunlight theatre la flight

Secțiunea de film, FLIGHT FILM, care se va desfășura între 9 -11 septembrie vine și anul acesta cu trei locuri în care se vor desfășura proiecțiile. Filmele muzicale vor fi proiectate în aceeași locație ca în 2021, D’arc pe mal. La noul Cinema ”Victoria” vom fi filme românești și invitați din echipele acestora. Grădina din Iulius Town, un loc plin de viață, se va transforma din nou în cinema, pentru filmele de acțiune.
Trei zile, trei locații, trei filme pe zi. Cam acesta e planul. Noi vă propunem să urmăriți pagina de Facebook FLIGHT FESTIVAL și să alegeți chiar voi ce filme vreți să dezbateți cu actori, critici de film și experți în domeniu. Programul complet aici.

flight film

Ineditul acestei ediții FLIGHT este că celor patru secțiuni consacrate (tehnologie, muzică, teatru și film) li se mai adaugă încă una: NEW MEDIA ART. Instalații care mai de care mai interesante și fanteziste vor împânzi orașul de-a lungul Begăi. Abia aștept să fiu fascinată de instalațiile de lumină, în care muzica se va îmbina cu poezia sau cu imaginea.

new media art la flight

TECH Talks – Life around Tech 2022 este cea mai importantă conferință de tehnologie din zona de Vest care aduce împreună antreprenori, investitori, specialiști și experți internaționali în tehnologie, dar și
personalități remarcabile din viața publică. Desfășurat sub egida „Life around Tech”, evenimentul îndeamnă participanții la reflecție și imaginație, adresând puterea tehnologiei și inovării prezente în viața noastră de zi cu zi. Conferința are loc în format fizic, la Timișoara Convention Center, sala Experience. Detalii aici.

tech talks la flight festival

În perioada 2 – 4 septembrie, va avea loc secțiunea de MUZICĂ de la Flight Festival, la care abia aștept să ajung. Printre artiștii care vor susține concerte la ediția din acest an se numără Dubioza Kolektiv, JP Cooper, Sigala și Sigma (dj set), dar și artiști autohtoni precum Subcarpați, Carla’s Dreams, Zdob și Zdub, Dirty Nano, EMAA, The Motans, Grasu XXL și Spike.

muzica la flight festival

Pe lângă artiștii de pe scena principală, ediția din acest an a Flight Festival aduce încă două scene, Sky Stage și Wings Stage. La scena Sky, amatorii de muzică electronică pot asista la o serie de seturi techno și
house susținute de Bila, Cally, Cap, Cosmjn, Dan Andrei, Gescu, Herodot, Lizz, Naarc, Nu Zău, Petre Inspirescu, Prichindel, Sepp, Suciu și VLF.

La scena Wings, amatorii de muzică retro vor avea parte de seturi cu Andi Moisescu, Kuky, Alex Anca, Happy Flow, Sniper, Alex Erdodi, Alin Vlăducu, Alex Icleanu și ZoleeVee.

Mai multe detalii pe www.flight-festival.com, iar bilete găsiți aici.

Și dacă vreți să vedeți cum a fost ediția de anul trecut, vă las aici after-movie-ul:

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.