Experienta Benihana

Benihana este votat, de cativa ani la rand, cel mai bun restaurant japonez din Bucuresti, asa ca a fost o bucurie pentru mine cand echipa a votat ca iesirea pe acest quarter sa fie acolo.

O cina la Benihana este cu siguranta o experienta si calitatea seviciilor se simte de la intrarea in restaurant, de la primirea calduroasa, la comanda luata in functie de unde e asezat fiecare la masa, astfel incat sa nu fie nevoit sa intrebe cand vine cu bauturile cine ce a avut, la spectacolul pus in scena de bucatar si mancarea absolut delicioasa.

Am decis sa incercam meniurile traditionale de cina, compuse din supa de ceapa, salata, antreuri cu creveti si legume trase pe plita, un fel principal la alegere si desert.

Ready to order

Nu stiu de ce, dar ma asteptam la o supa crema de ceapa (da, stiu, este originara din Franta), asa ca supa japoneza m-a luat prin suprindere. Desi a fost foarte gustoasa,  pentru mine a fost putin sarata (dar eu nu mananc sarat in general).

Supa de ceapa

O parte din colegi au comandat si putin sushi pentru ca trebuia testat si verdictul a fost ca este foarte bun.

Sushi

Ne-au adus salata si in acelasi timp a venit si chef-ul, Chris, un filipinez foarte amuzant. Ne-a pregatit aperitivele, crevetii cu legumele trase pe plita in mult unt cu sos de soia, pe care le-am combinat cu sosurile speciale aduse de ei. Totul a fost insotit de un spectacol cu flacari presarat cu glumite.

Aperitiv: creveti si legume

Salata si sosuri

A urmat pregatirea orezului prajit cu ou, pe care l-am ales cu totii garnitura, iar pregatindu-l chef-ul ne-a facut si o declaratie, probabil antrenandu-se pentru Valentine’s Day ce urma.

Dedicatie speciala

Having fun

Apoi a inceput pregatirea fiecarui fel principal. Majoritatea au optat pentru vita, insa eu am optat pentru rata si doar o colega a optat pentru fructe de mare. Toti am fost intrebati cum vrem sa fie gatita carnea si am asistat pe rand la procesul spectaculos de pregatire.

Chris in actiune

Mancarea a fost delicioasa, gatita in mult unt exact atat cat si-a dorit fiecare. Efectiv, fiecare bucatica se topea in gura, chiar si vita care e greu de nimerit. Felul principal a fost insotit si de niste ciuperci trase tot in unt.

Rata cu ciuperci

Dupa ce ne-am tras sufletul putin, am intrebat chelnerul daca putem schimba serbetul de lamaie de la desert cu altceva si am primit o inghetata de cocos foarte fresh cu textura perfecta pentru gustul meu.

Inghetata de cocos

Preturile sunt maricele, dar avand in vedere atat cantitatea de mancare cat si calitatea ireprosabila, merita pe deplin. Puteti consulta meniul intreg de mancare aici. Meniul de bauturi nu se gaseste online, dar un pahar de vin era 25 de lei si o sticla de 375 ml (half bottle, cum ii zic ei) era 40 de lei. O cafea era aproximativ 15 lei.

In concluzie, cina la Benihana a fost un rasfat culinar, un spectacol in toata regula si o experienta pe care o recomand oricui.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.