Piniale Glamping Trib

piniale

La mijlocul lunii ianuarie am descoperit o cazare superbă în România – Piniale Glamping Trib. Situat în apropiere de Câmpulung, în Bughea de Jos, Piniale oferă 6 corturi de 2 persoane, încălzite, cu baie proprie dar și un mare spațiu comun unde se ia micul dejun și unde vă puteți aduna seara la un pahar de vorbă.

Piniale Glamping trib
Zona de luat masa

Noi am fost în gașcă mare și am închiriat tot spațiul, iar comunicarea cu gazdele, Ioana și Alex, a fost minunată de la început, mai ales în condițiile în care, din motive de Covid am fost nevoiți să reprogramăm, iar ei au fost super înțelegători și ne-au lăsat să o facem fără extra cost. Așadar am ajuns la Piniale în probabil cel mai rece weekend din ianuarie, iar gazdele ne-au așteptat cu vin fiert, țuică fiartă și un platou de jumări și șuncă.

Coffee with a view

De altfel, ei ne-au ajutat și cu cina în fiecare seară, contra unui cost infim, pregătind un ceaun în prima seară și un grătar în a doua. Aveam și opțiunea de a merge prin Câmpulung, dar am preferat să rămânem la cazare.

Something is cooking

Micul dejun este inclus și este sub formă de bufet suedez având de toate, pentru toți, iar la prânz, Ioana ne-a adus ciorbă făcută de mama ei, care a fost delicioasă.

Mic dejun

Fiind frig, recunosc că nu prea ne-am plimbat prin împrejurimi, dar se pot face încerca diverse activități în zonă cum ar fi echitația, închirieri atv-uri, sau ture montane cu mașini 4×4, drumeții scurte în pădurea de pini de vizavi, o vizită la Barajul Râușor si Cabana Voina; Mausoleul Mateiaș, ridicat în memoria ostașilor căzuți în Primul Război Mondial; o vizită la mânăstirile din zonă: Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă, Mânăstirea Nămăiești, schit în piatră ce găzduiește una dintre cele mai vechi icoane pictate de Sf. Luca, Casa memorială George Topârceanu, sau Castrul Roman Jidova.

Spațiul de Piniale este mare, este pet & child friendly, iar noi chiar am venit cu 2 patrupede după noi, și oferă un view superb asupra munților Iezer Papușa. Highlight-ul excursiei noastre a fost cu siguranță ninsoarea ca în povești de sâmbătă care a completat perfect peisajul oferit de Piniale. De altfel, pentru noi a fost și prima zapadă pe bune pe care am văzut-o anul acesta.

Prietenii noștri blănoși s-au bucurat de spațiul mare de la Piniale
A nins ca în povești

Corturile de la Piniale Glamping sunt mai mult niște căsuțe, spațioase și foarte bine încălzite și izolate, atât de bine, încât eu noaptea am dat căldura mai încet, în condițiile în care afară erau -12 grade C. Ele sunt și foarte cochete și comode, iar faptul că fiecare are baie proprie, e un mare plus pentru glamping.

‘Cortul’ de glamping

În concluzie, experiența de glamping iarna este ceva deosebit, iar noi ne-am simțit foarte bine în mica excursie la Piniale Glamping, atât datorită locației superbe, cât și datorită gazdelor primitoare. În plus, eu îmi doresc tare să revin la primăvară ca să vizitez și împrejurimile.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.