Alouette – my ‘go to’ restaurant

Cu totii avem un loc preferat unde┬áiesim in Bucuresti. Cateodata este un bar / pub, alteori un restaurant, in functie de ce ne incearca: setea sau foamea. ­čÖé

Pentru mine, indiferent ce ma incearca, locul la care apelez oricand cu incredere este Alouette, restaurantul din spatele hotelului Horoscop de la Unirii (Strada Bibescu Voda nr. 19).

Restaurant Alouette (image via)

Foarte multe din intalnirile noastre de ‘gasca’ au loc aici, pentru ca este cel mai comod pentru toata lumea si are preturi excelente, atat la mancare, cat si la bautura. Mai mult decat atat, mancarea servita la aceasta ‘braserie mediteraneana, inspirata din bucatariile consacrate ale Italiei, Frantei si Greciei’, dupa cum se autodescriu,┬áeste foarte buna, as putea zice mai buna decat la cateva alte restaurante, mai pretentioase (bineinteles, este doar o parere personala).

Restaurant Alouette – design interior (image via)

Pentru noi, cel mai important este ca acolo ne simtim intotdeauna ca acasa.┬áAtmosfera este una calda si primitoare, cu o muzica ambientala frantuzeasca, iar chelnerii deja ne stiu vinurile preferate. ­čÖé

Restaurant Alouette – design interior (image via)

Printre primele dati cand am fost la Alouette am experimentat antreurile, doar sa testez terenul si am fost foarte placut surprinsa. Tartinele, crostinii si bruschetele sunt proaspete, calde, aromate si se topesc efectiv in gura.

Apoi am testat si o supa de linte, foarte buna, si abia apoi am prins curaj pentru main course-uri.

Supa de linte (image via)

Concluziile sunt:

Pizza de orice fel este foarte buna, dar cea vegetariana este geniala. Am incercat-o din greseala, datorita unei prietene vegetariene si nu mi-a venit sa cred cat de buna este.

Pizza vegetariana in stanga si Pizza quatro formaggi in dreapta

Burgerii sunt foarte gustosi, pastele sunt facute in casa, salatele sunt mari si satioase.

Salata de curcan caramelizat (image via)

Prietenul meu, care este mai indraznet si mai priceput in ale mancarurilor bune, a avut curajul sa incerce T-bone Steak-ul de vitel si a fost pe deplin satisfacut.

T-bone steak de vitel (image via)

In materie de deserturi, recomand clatitele cu ciocolata si sos de portocale (sunt un simplu :))) ) dar prietenul meu a fost incantat de para posata – Para baby cu mascarpone si migdale. Se pare ca la acest desert, ori dai gres grav de tot, ori iti iese incredibil de bine, and they nailed it.

Para posata (image via)

Ca sa alunece mai bine toate mancarurile astea gustoase, au o selectie de vinuri destul de mare, atat de import cat si romanesti, cu preturi ce pornesc de la 45 de lei sticla si ajung pana la 150 lei, deci niste preturi foarte bune. Recomand totusi sa nu luati cel mai ieftin vin, daca nu vreti sa va treziti cu durere de cap a doua zi (trust me – been there, done that). Nici cocktailurile nu sunt de lepadat, cu preturi de 22-24 de lei, sunt chiar mai bune decat cele din cluburi (pentru meniul complet accesati site-ul Alouette).

Daca vreodata esti in pana de idei, vrei mancare si bautura buna si variata, dar fara sa faci o enorma gaura in buget, Alouette este cu siguranta locul potrivit. Ca si bonus, este tot in centrul orasului, dar departe de oribilul centru vechi care stim cu totii ca e overpriced, supra-aglomerat & offers bad service. ­čÖé

Astept si parerile voastre in legatura cu Alouette.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Comments

  1. Radu

    Am avut ╚Öi eu pl─âcerea de a c─âlca pragul Alouette. Am r─âmas surprins de selec╚Ťia de vinuri, iar burgerul French Trend a r─âmas preferatul meu :D. E un restaurant superb pentru o sear─â lini╚Ötit─â al─âturi de prieteni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.