La Ciurucuri – “puntea dintre vechi si nou”

Despre “La Ciurucuri” mi-a zis o prietena acum 2 saptamani si imediat ne-am facut o rezervare, sa vedem despre ce e vorba. Desi inaugurarea oficiala a fost pe 20 ianuarie, am reusit sa-i trecem pragul din P-ta Valter Maracineanu nr 1-3, mai devreme cu o saptamana.

Bicicleta vintage

De cand am intrat, am observat designul iesit din comun. Tavanul pare a fi o cu totul alta dimensiune, cu mese pline lipite invers, piane, comode si chiar un aragaz. Toate sunt vechi, “ciurucuri”, dupa cum spune si denumirea restaurantului, dar bine intretinute si interesant amplasate.

Tavanul (sursa)

Upside down

Deasupra barului (sursa)

Dupa ce am trecut de socul designului, ne-am indreptat atentia catre meniu. Sub forma unei pagini de ziar vechi, meniul e plin de denumiri inventive si preturi pentru orice buzunar, atat la mancare cat si la bautura.

Din partea casei ne-au adus “Ciurucuri 3 paneuri”, care au fost neasteptat de bune. Masline pane si castraveti murati pane n-am mai mancat niciodata si am fost foarte placut surprinsa. In plus, merg foarte bine cu o bere sau un vin, iar chipsurile de morcovi erau foarte crocante si gustoase, aproape ca ai fi zis ca sunt chipsuri de cartofi.

Ciurucuri 3 paneuri (sursa)

Prietena mea, Alexandra, nu a fost foarte incantata de Minutul Anglo-saxon (un fel de club sandwich cu pulpa de rata), fiindca i s-a parut carnea putin atoasa si reincalzita. Ce e drept, e si dificil de gatit carnea de rata, iar Alexandra e foarte pretentioasa din fire, dar nu ii contest parerea – daca ea a zis ca era nasol, asa era. In schimb, Ralucai i-a placut foarte mult “Sandwich-ul a la Mexico” (atfel spus, quesadilla).

Sandwich a la Mexico 

Eu am incercat insa ‘Starleta localului’, Pastele Carbonara, mancare ce este servita intr-un mod inedit si spectaculos. Nici gustul nu este mai prejos: desi putin grele, pastele sunt delicioase. Va las aici un filmulet cu modul de servire, pentru ca e mult mai interesant sa vedeti decat sa va explic eu.

La desert, am incercat papanasii care sunt putin reinventati din punct de vedere al designului, dar pastreaza gustul clasic pe care il iubim.

Papanasi

Din punct de vedere al bauturilor, oferta este foarte variata dupa cum se vede in meniul de mai jos.

Noi am incercat un Sauvignon Blanc de la cramele Serve-Ceptura, vreo 3 sticle de fapt :))). Va dati seama ca daca nu ne placea, nu o mai incercam si pe a doua.

Atmosfera este completata de trupa ce canta coveruri live si desi muzica este chiar buna, ar merge umblat putin la volum. La un moment dat nu prea ne auzeam intre noi.

Per total mie mi-a placut tare mult si abia astept sa revin la o cina cu prietenii “La Ciurucuri”, si recomand sa-i faceti o vizita daca va doriti sa incercati un local nou, cu design interesant, cu mancare si bautura bune, muzica live, servire excelenta si preturi accesibile.

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.