10 grădini de vară cool din București

gradini urbane cool in bucuresti

Niciodată nu am fost fan al teraselor clasice, am preferat grădinile de vară pentru a ieși la un pahar de vorbă sau chiar pentru a mânca ceva. Eu le împart in 2 categorii, grădinile urbane și grădinile restaurant. Care e diferența? De obicei cele urbane funcționează în sistem self service (adică te duci la bar și-ți iei singur de băut), mesele și scaunele clasice (deși existente pe alocuri), sunt înlocuite de pufi, hamace sau șezlonguri, muzica este în surdină și e muzica aia bună, nu pop-ul comercial de toate zilele de la radio, mâncarea ori nu există pe meniu, ori e oferită de 2-3 foodtrucks parcate în incintă, iar oamenii sunt prietenoși și relaxați. Evident, grădinile restaurant sunt cele la care găsești în meniu multe opțiuni de mâncare. Așadar, mai jos, am povestit despre 5 grădini urbane si 5 grădini restaurant preferate:

Grădini urbane:

Grădina Eden – preferata mea și probabil cea mai mare grădina urbana din București, Eden ne așteaptă cu o atmosferă boemă, 4 baruri de băuturi si 1 de freshuri și smoothieuri dar și cu un food corner destul de mare de unde poți lua burgeri, pizza, paste sau salate.

gradini de vara
gradina eden
gradini de vara
gradina eden

Spațiul M60 – un spațiu în continuă schimbare, fiind mereu redecorat de artiști stradali, Spatiul M60 ne așteaptă în inima Bucureștiului, lângă Ateneu, cu bere artizanală, gin cocktails, un food truck – PastaMobilu, un colț de reciclare și multe evenimente culturale, de la concerte de jazz la seri de poezie.

gradini de vara
spatiul M60
gradini de vara
spatiul M60

Popas Nostalgia – Deschis în aceasta vară, a urcat rapid în topul preferințelor mele. Situat în zona Tei, lângă lac, Popasul cum a fost denumit, este enorm, foarte fain amenajat cu diverse colțuri reprezentative pentru perioada anilor ’80-’90, cu multe baruri și cateva tonete de mâncare, cu boxe în care răsună muzica adolescenței noastre și cu multă voie bună.

gradini de vara
popas Nostalgia
gradini de vara
popas Nostalgia

Grădina Dorobanți – O altă oază de liniște în mijlocul orașului, Grădina Dorobanți îmbină hamace și pufi cu mese cu scaune și bancute, într-un spațiu mare, verde, cu un bar imens situat în centru ca o insulă, dar și un bar mai mic de smoothiuri și variante de băuturi sănătoase. Există și câteva variante de mâncare oferite de food truck-ul de la intrarea în grădină.

gradini de vara
gradina dorobanti

Grădina Monteoru – la 2 pași de Eden, în spatele Casei Monteoru, fosta Uniune a Scriitorilor, se află o altă grădină surpriză, boemă, cu câteva mese la umbra copacilor înalți. Barul self service vă așteaptă cu vin, cocktailuri și limonade. Mâncarea este asigurată din când în când de pop up food trucks.

gradini de vara
gradina monteoru
sursa Facebook

Grădini restaurant:

Contego the Coffee Factory – exact, o grădina cafenea, un spațiu verde, echipat cu prize, cafea bună, dar și alte băuturi delicioase, numai bun pentru o zi de ‘work from home’. Au și variante delicioase de brunch.

gradini de vara
contego the coffee factory
sursa Facebook

Acuarela – Una din cele mai boeme și interesante grădini din București, Acuarela ne așteaptă într-un decor de poveste cu vibe-uri pozitive și un meniu cool de băuturi dar și câteva preparate culinare. Da, știu, aici se servește și mâncare, dar e atat de creativ acest spațiu încat nu l-am putut exclude din top.

gradini de vara
acuarela
sursa Facebook
gradini de vara
acuarela
sursa Facebook

Grădina Verona – Situată în spatele Librăriei Cărturești de pe Arthur Verona, Grădina Verona este un refugiu verde unde sunt adesea evenimente culturale. Cu un meniu vast de mâncare și băutură și cu wi-fi în grădină, este și un loc perfect pentru a-ți muta biroul.

gradini de vara
gradina verona
sursa Facebook
gradini de vara
gradina verona
sursa Facebook

J’ai Bistrot – N-ai fi zis că în spatele micului J’ai Bistrot (despre care am scris și aici) există o grădină atât de mare și frumoasă. Acoperită cu viță de vie și cu pietriș pe jos, în grădină se tin concerte de jazz sau folk, dar și evenimente culinare, cum ar fi weekendul clătitelor.

j'ai bistrot bucuresti
sursa Facebook
gradini de vara 
j'ai bistrot bucuresti
sursa Facebook

Modelier – un alt spațiu creativ și colorat, situat în apropierea UNATC-ului, unde îți poți compune singur burgerii sau alege din cele 14 rețete diferite. Nici la capitolul băuturi nu stă rău, meniul fiind foarte diversificat.

gradini de vara 
Modelier terasa
sursa Facebook
gradini de vara 
modelier mancare
sursa Facebook
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.