10 destinații călduroase în Octombrie

Din păcate, vara s-a terminat și temperaturile au început să scadă drastic, dar pentru cei care încă nu s-au împăcat cu ideea, am pregătit o listă cu 10 destinații călduroase, nu foarte îndepărtate:

10. Roma – cu o temperatură medie de 23 grade Celsius și ploi puține, Roma este destinația perfectă pentru a-ți lua doza de soare dar și de cultură și istorie.

colosseum rome

9. Creta – Septembrie și Octombrie sunt cele mai bune luni pentru a vizita Creta. În Octombrie temperaturile medii se situează pe la 24 grade Celsius la începutul lunii, scazând spre 22 grade, la sfârșitul lunii.

creta

8. Algarve – situat în zona de sud a Portugaliei, Algarve are o temperatura medie de 23.5 grade Celsius in Octombrie si aproximativ 7 ore de vreme însorită pe zi oferind astfel vremea perfectă pentru a explora.

Algarve

7. Gran Canaria – Cea mai populată dintre Insulele Canare, cu 235 km de coastă si 95 km de plaje cu nisip auriu, dar si cu o temperatura medie de 26.5 grade Celsius în Octombrie, este destinația perfectă pentru relaxare. Dacă îți mai spun și că apa are 22 grade Celsius, fiind mai caldă decât în alte perioade ale anului, sigur te-am convins.

gran canaria

6. Kos – Renumită pentru plajele frumoase, dar și pentru că este locul de naștere al lui Hipocrate, părintele medicinii, insula Kos, din Marea Egee, ne ademenește cu temperaturi de 26 grade Celsius in luna Octombrie. Totuși recomand să mergeți în prima parte a lunii dacă vreți să vă bucurați și de plajă.

kos grecia

5. Cipru – situată între Grecia, Turcia și Liban, Cipru este a treia cea mai mare și cea mai populată insulă din Marea Mediterană. aici, temepraturile in Octombrie rămân destul de ridicate, mai ales în Paphos, ajungând la 28 grade Celsius. Chiar și apa mării este în continuare caldă la aproximativ 24 grade Celsius, fiind perfectă pentru sporturile nautice.

4. Lanzarote – Tot parte din Insulele Canare, Lanzarote oferă în Octombrie condițiile perfecte pentru o vacanță la căldură, cu o temperatură medie de 27 grade Celsius.

Lanzarote

3. Marrakech – Un oraș plin de istorie, cultură, unde poți explora palate, grădini exotice și bazaruri, Marrakech e o destinație minunată în Octombrie, având temperaturi de 28 grade Celsius. Incearcați să ajungeți in perioada festivalului Eid al-Fitr, când orașul prinde viață.

2. Dubai – Un oraș al viitorului, dar cu o selecție bună de plaje, Dubai este destinația perfectă pentru o escapadă semi exotică, atât toamna, cu temperaturi între 29 și 35 grade Celsius, cât și iarna (25-30 grade Celsius).

2. Zanzibar – Un loc ce se pretează atât exploratului cât și relaxatului la plajă, pe nisipuri albe, înconjurat de apă turcoaz, Zanzibar este de departe escapada perfectă pentru a prelungi vara, având in Octombrie teperaturi de 31 grade Celsius.

zanzibar
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.