UrbanEye Film Festival (1-5 nov)

A patra editie a Festivalului de Film UrbanEye are loc intre 1 – 5 noiembrie 2017 la Cinema Elvire Popesco si Apollo 111.

UrbanEye este un festival dedicat celor interesati de intelegerea mediul in care traiesc. Filmele, atent selectionate, chestioneaza aspecte legate de viata urbana si ofera publicului posibilitatea sa descopere sau sa aprofundeze noi idei si abordari ale acesteia.

De-a lungul celor trei editii UrbanEye de pana acum, programul a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbana si multe altele.

Cea de-a patra editie UrbanEye are loc intre 1 – 5 noiembrie 2017 si pune accentul pe subiecte relevante si de actualitate, care aduc in discutie ce confera calitatea vietii intr-un oras, importanta spatiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderarii patrimoniului recent si land art.  Festivalul aduce in premiera in Romania filme despre orase si comunitati din tari precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A.

Programul include filme emotionante si provocatoare, printre care se numara “Taste of Cement” (2017, r. Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni in exil, “Citizen Jane: Battle for the City” (2016, r. Matt Tyrnauer), despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul in care privim orasele, sau “Troublemakers: the Story of Land Art”   ( 2015 r. James Crump) despre figurile iconice ale land art-ului.

Ca si pana acum, vizionarile vor fi urmate de discutii cu invitati speciali din Romania sau din strainatate. De notat in agenda nu sunt doar filmele, ci si evenimentele conexe: expozitia “Understanding Design”, ateliere de design si ateliere pentru cei mici, tururi ghidate.

Pentru mai multe detalii, vizitati urbaneye.ro si pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.

Acesta este un proiect al asociatiei ARTA in dialog, proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti – Oras participativ si co-finantat de Ordinul Arhitectilor din Romania din timbrul arhitecturii.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.