Nonna Mia – gustul Italiei

Stiti restaurantele alea din Italia, intime, de familie, deloc turistice, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea si, de obicei, gasesti cea mai buna mancare locala? Fix cu sentimentul asta am plecat de la Nonna Mia, un restaurant mic, intim, cu specific italian din Piata Sfantul Stefan.

Nonna Mia nu are un design interior spectaculos, ci chiar as putea spune ca aduce cu casa bunicii (nonna in italiana inseamna bunica), dar atmosfera familiala, calda, zambetul proprietarilor care te intreaba mereu daca e totul ok, muzica live, dar totusi in surdina, ca sa te poti intelege la masa si mai ales mancarea delicioasa, m-au cucerit.

Sufrageria bunicii (sursa: Facebook)

Am ajuns la acest restaurant intr-o vineri seara cu un grup de prieteni infometati, chiar la inaugurarea noului meniu de toamna-iarna. Din prima am avut sentimentul ca am intrat la o petrecere de famile mare, in care am fost cu totii inclusi.

Am testat 2 sticle de vin rose de Purcari si berea Birrificio Angelo Poretti, dar mancarea a fost vedeta.

Birrificio Angelo Poretti

Toti am vrut paste iar eu am comandat o portie de linguini cu creveti si dovlecei, pe cand prietenii mei au preferat lasagna, canneloni cu vita sau paste cu creveti si ciuperci.

Tagliatelle cu creveti si dovlecei

Cannoli cu vita

Tagliatelle cu creveti si ciuperci

Lasagna (stiu ca arata si cannoli la fel dar e cu totul alt gust)

Toate au fost absolut delicioase, pastele sunt homemade, ingredientele sunt proaspete si totul se combina perfect.

La sfarsit am incercat si un tiramisu si un tort de ciocolata. Tiramisu nu m-a dat pe spate, desi era foarte cremos, dar tortul de ciocolata avea gustul ciocolatei de casa facuta de mama, doar ca era mult mai fin, aproape ca o spuma.

Tiramisu

Tort de ciocolata

Preturile sunt in limita normalului, 75 lei sticla de vin, si intre 28 si 38 lei portia de paste, in functie de ingrediente, iar desertul intre 15 si 20 de lei.

In concluzie, daca ti-e vreodata dor de atmosfera din restaurantele italiene adevarate si de gustul mancarii italiane, iti recomand cu incredere sa mergi la Nonna Mia.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.