Filmele lunii noiembrie

Recomandarile lunii noiembrie

Am inceput in ultima vreme sa merg mai des la film, iar in noiembrie asta au fost lansate 3 filme care m-au impresionat si despre care trebuie sa va povestesc macar pe scurt, in cazul in care nu le-ati vazut:

1. Bohemian Rapsody – Pentru mine a fost o capodopera, de la interpretarea magistrala a lui Rami Malek, la soundtrackul atat de familiar si la fel de impresionant de fiecare data cand il ascult. Desi stiu aproape toata discografia Queen, trebuie sa recunosc ca nu m-am documentat prea mult despre viata lui Freddie sau despre originile trupei, stiam doar cateva detalii aflate in trecere, asa ca pentru mine, aproape tot filmul a fost o sursa de informatii. Carcotasii documentati, vor spune ca este mult prea cliseic din multe puncte de vedere si pot intelege asta, dar pe mine nu m-au deranjat cu nimic cliseele. Am preferat sa vad profunzimea relatiei pe care Freddie o avea cu Mary, sa descoper aportul genial al fiecarui membru al trupei si odul in care se completau perfect, chiar daca nu se intelegeau mereu. Per total, este un film de neratat atat pentru fani cat si pentru cei care abia descopera legendara trupa Queen.

2. A star is Born – Cine ar fi crezut ca Lady Gaga poate sa joace atat de bine, sau ca Bradley Cooper poate sa cante. Am fost la acest film cu asteptari mici, in ciuda laudelor auzite si citite. Am descoperit o poveste de dragoste altfel, cu un sfarsit tragic, pusa in scena minunat de cei 2 actori pe care imi pare rau ca i-am desconsiderat. Si pentru ca ‘I’m a sucker for good music”, trebuie sa recunosc ca m-a cucerit si coloana sonora. Fun fact, pentru cine nu stia, aceasta este a 4-a ecranizare a acestui scenariu, prima fiind in 1937. Barbatii o sa-l considere chick flick, dar in secret o sa le placa. Neaparat de vazut.

3. Fantastic Beasts: The Grimes of Grindelwald – Ca orice serie de filme care se respecta si “Harry Potter” trebuie sa aiba parte de o serie de prequel, in cazul acesta seria “Fantastic Beasts”. Al doilea film din serie, The crimes of Grindelwald, este un must pentru fanii genului fantasy, dar mai ales pentru fanii Harry Potter. Personal, mi s-a parut un pic greu de urmarit la inceput, actiunea desfasurandu-se pe multe planuri narative, iar efectele 3D nu mi-au placut niciodata foarte tare, desi dau un plus de dramatism. daca va intrebati, nu trebuie neaparat sa fi vazut prima parte, va puteti prinde pe parcurs ce se intampla, dar o sapriviti cu alti ochi daca ati vazut atat filmele “Harry Potter’ cat si prima parte “Fantastic Beasts”.

So there you have it, cele 3 recomandari de filme la sfarsitul lunii noiembrie, daca nu le-ati vazut deja.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.