Cum decurge o clasa de balet

balet 2

Intotdeauna mi-a placut sa incerc lucruri noi: localuri, mancaruri, activitati, asa ca atunci cand managera mea a descoperit o scoala de balet pentru adulti si ne-a propus sa mergem la o clasa de proba, nu am stat prea mult pe ganduri.

Casa de Balet – Sectorul 4 se afla foarte aproape de Tineretului si are clase de balet atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pentru a participa la curs nu ai nevoie de vreun tutu roz, ci doar de o pereche de colanti, un tricou si o pereche de sosete.

balet

Clasa a inceput cu o mica incalzire, urmata de exercitii de flexibilitate dar si de forta, pentru ca o postura corecta nu poate fi sustinuta fara a avea o musculatura bine dezvoltata. trebuie sa recunosc ca, desi am facut majoritatea exercitiilor, cele de flexibilitate mi-au dat putin de furca, in ciuda claselor de yoga, la care merg cu sfintenie.

Exercitiile de forta, in mare parte abdomene, dar si cateva pentru picioare, nu erau neaparat dificile pentru o persoana cu conditie fizica, dar unele dintre ele lucrau niste muschi pe care nu ii folosim prea des si care se resimteau instant.

Partea distractiva a inceput cand am trecut la practica si am invatat bazele : cele 5 pozitii de baza ale picioarelor, dar si cativa pasi legati, apoi clasicele plie, tendu, rond de jambe, fondu, battement.

pozitia picioarelor balet

Cele 5 pozitii de baza ale picioarelor

La sfarsit am incercat si cateva piruete, apoi ne-am relaxat cu un pic de stretching.

 

Per total, a fost o experienta foarte draguta si distractiva. In plus, m-am simtit foarte gratioasa si feminina cateva zile dupa aceasta clasa de balet. Cateva dintre colegele mele chiar si-au facut abonament, eu am zis ca n-as mai avea timp si de asta, dar incurajez pe oricine sa incerce macar. Nu stii ce pasiune ascunsa poti descoperi.

balet 2

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Comments

 1. Irena

  Buna ziua. Nu am inteles din site daca organizati cursuri de balet pentru copii.
  Daca da imi puteti spune va rog programul si tariful? Mentionez ca am o fetita de aproximativ 5 ani (face in octombrie).

  Cu respect,

  va las nr. meu de mobil si va rog sa ma contactati pentru toate detaliile.
  Am incercat sa gasesc un nr., dar nu-l aveti pe site.

  va multumesc!!

  1. Post
   Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.