Aventuri din tinutul secuiesc

Am avut marele noroc ca in aceasta primavara sa plec intr-un super team-building la doar cateva zile de la schimbarea jobului. Pe langa faptul ca mi-am cunoscut noii colegi mai bine mult mai repede, am si vizitat o zona a Romaniei in care n-am mai ajuns pana acum – Covasna.

Am fost cazati la superbul hotel Balvanyos Resort, care, pe langa faptul ca ofera un view superb de la orice camera, e dotat cu un centru spa, perfect pentru relaxare, cu piscine, sauna uscata sau umeda, jacuzzi atat la interior cat si la exterior dar si cateva bazine cu apa termala.

Hotel bar

Cozy spot

Fiind in team building, am avut multe activitati programate in cele 3 zile de sedere, asa ca am putut experimenta tot ce are mai bun de oferit zona. Aventura a inceput chiar din prima zi: am ajuns, ne-am cazat, am luat o gustare rapida si am fugit la Malomkert, un mic popas la vreo 35 de km de Covasna, unde nu exista pic de semnal si unde pret de cateva ore am fost complet deconectati de restul lumii. Aici, gazdele ne-au primit cu palinca si afinata, gustari traditionale si un workshop de gatit gulas, unde am fost indrumati de un bucatar profesionist.

Malomkert backyard

Viata la tara

Vizita s-a incheiat cu o cina din gulasul pregatit de noi dar si cu un spectacol cu muzica si dans traditional secuiesc.

Gulasul pregatit de noi

Ansamblul de copii Malomkert

Ne-am intors pe seara la hotel si am incheiat prima zi cu un foc de tabara imens si muzica folk live, dar si cu un concert improvizat de unul din colegii nostri.

Feel the heat

A doua zi a fost una plina de activitati extreme. Dupa un mic dejun copios, ne-am echipat cu haine comode si am pornit la drum spre lacul Sf. Ana cu niste masinute de off-road foarte simpatice. Am pornit direct prin padure, pe drumuri nebatute, am facut o oprire la o cetatate si pe una din pajistile enorme, apoi am ajuns la lacul Sf. Ana.

Let’s roll

The view

Aici am luat o gustare rapida si ne-am echipat pentru activitatea mea preferata – Stand up paddle pe lac. Din toti cei aproape 50 de oameni, ne-am bagat doar vreo 6, iar eu evident ca nu puteam rata. Trebuie sa recunosc ca pare mult mai simplu decat e, si cand m-am trezit singura in mijlocul lacului cu o adancime de vreo 7m, in picioare pe acea placa si doar cu o vasla in mana, m-am panicat putin, dar mi-a trecut repede si m-am plimbat pe lac pret de vreo ora.

Lacul Sf. Ana

The brave ones

Partea cea mai tricky e sa-ti mentii echilibrul si directia, chiar daca bate vantul, si bineinteles sa nu-ti fie frica de apa.

I got this :)))

Dupa ce am terminat cu SUP ne-am intors la masinute si am plecat spre o noua activitate extrema – downhill cu carturi si biciclete.

Ready, set, GO!

Aici recunosc ca n-am vrut sa incerc, avand o experienta neplacuta din trecut in care am plonjat intr-o mini rapa pe munte cu o bicicleta (true story), dar am avut si asa partea mea de adrenalina cand masinuta etajata in care eram s-a rasturnat intr-un sant.

Infuzie de adrenalina

Din fericire, masina era foarte bine echipata cu bare de protectie si centuri de siguranta, iar noi aveam si casti de protectie, asa ca nimeni nu a patit nimic.

Dupa atatea aventuri, dupa amiaza, ne-am relaxat la minunatul spa al hotelului cateva ore, iar seara am incheiat-o cu o petrecere in toata regula.

Aici am avut parte si de un show de improvizatie al celor de la Backstage Boys, foarte amuzant si interactiv, apoi am continuat cu muzica, dans si distractie pana spre dimineata.

In ultima zi, ne-am trezit fiecare cum a putut si ne-am pornit la drum, nu fara a face o oprire la un mic workshop de facut kurtos kolac (sau cum s-o scrie corect). Am fost intampinati din nou cu palinca si afinata si bunataturi locale, si am primit si la pachet cate un kurtos proaspat.

Kurtos kolac

Per total a fost o experienta foarte misto si recomand oricui o vizita in zona, daca nu pentru atatea activitati, macar pentru peisajele absolut superbe din zona.

P.S.: Tin sa multumesc agentiei Travel Communication Romania si Andrei Pascu pentru o super organizare.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.