Art Safari 2017

Sub sloganul “Arta cucereste Bucurestiul!”, Art Safari, cea mai mare expozitie anuala de arta s-a deschis pe 19 mai si se va inchide pe 18 iunie, ocupand Galeriile Kretzulescu de pe Calea Victoriei, nr. 45.

Anul acesta este primul an in care mi-am luat si eu bilet, asa ca sambata am dat o fuga pana acolo sa vad despre ce este vorba.

Expozitia se intinde pe 3 etaje si se imparte in:

Expozitia Centrala – Notes on a landscape, care exploreaza rolul artistului in societatea din Romania, intr-un context social politic mereu schimbator.

 

 

O serie de expozitii temporare care se schimba saptamanal, conform programului de pe site.

Realitatea zilelor noastre

Nicolae Grigorescu

Colectia Luchian si independentii – cu siguranta, “bijuteria” de la Art Safari 2017, cea mai mare expozitie de tablouri ale celebrului pictor, ce cuprinde portrete, peisaje si natura moarta.

Atelierul lui Stefan Luchian

Spatiul de expozitie este enorm si ne-a luat cateva ore sa exploram totul. Noi am inceput de la ultimul etaj unde era amenajat un spatiu cu camere obscure luminate de becuri rosii, si o expozitie a unui artist german, cu tablouri ce deveneau fosforescente la intuneric.

Red lights

Tot aici, la ultimul etaj, am descoperit si faimoasele scari galbene, care au fost mai pozate decat galeria in sine.

Yellow stairs

In concluzie, am petrecut o dupa amiaza de sambata foarte relaxanta si culturala, iar Art Safari este, cu siguranta, un eveniment ce nu trebuie ratat de iubitorii de arta.

Artsy

Biletele costa 50 lei pentru o zi sau 90 lei abonament pentru toata perioada, pret pentru adulti sau 30 lei, respectiv 70 lei, pret pentru copii.

 

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.