Antica Pizza – gustul Italiei autentice

Antica Pizza

Nu mi-a plăcut niciodată pizza românească, cea plină de 100 de ingrediente, cât mai încărcată, dar sunt mare fan pizza artizanală, cea tradițională italiană, iar la Antica Pizza am descoperit multe sortimente de pizza clasică, realizată după rețete autentice. Sub mottoul “Ricetta della Felicità”  (“Rețeta Fericirii”), Antica Pizza își propune să își răsfețe oaspeții cu variante de pizza specifice Italiei, create pornind de la rețeta autentică, în care aluatul este realizat din 2 tipuri de făină nobilă, napoletană, lăsat la dospit timp de 48 de ore și manipulat cu grijă, în fiecare etapă a preparării, de la malaxare, până la coacere. Peste el, se presară toppinguri din ingrediente de calitate, de la artizani și producători italieni. 

antica pizza
Antica Pizza
Antica Pizza

Situată în Piața Amzei, Antica Pizza este un shop mic, de unde poți lua pizza la felie să o mănânci la una din măsuțele de afară, poți comanda o pizza întreagă din cele care nu sunt gata făcute, poți bea un prosecco sau îți poți cumpăra produse tradiționale italienești din zona de bacănie. Băcănia a luat naștere chiar din dorința membrilor echipei de a împărtăși cu publicul toate produsele bune, pe care le identifică și care nu sunt disponibile în magazinele standard sau în super/hypermarketuri. Clienții băcăniei vor găsi aici ulei de măsline, sos de roșii, paste realizate de artizani și producători italieni, ardei, măsline, stridii, produse de pește și multe alte produse de calitate, realizate după standarde etice. Mai mult, iubitorii de experiențe fine se pot bucura de o gamă vastă de produse din trufe – uleiuri, sosuri, trufe în ulei -, de vinuri fine și de celebrul panettone italian. Practic, în băcănia Antica Pizza găsești tot ceea ce îți este necesar pentru a te răsfăța pe tine sau pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un cadou memorabil sau o masă delicioasă. 

bacania antica pizza
Băcănia Antica Pizza

Eu am vrut să încerc mai multe sortimente, așa că mi-am luat la felie pizza Fresca, pizza Bianca Tartufo, pizza Mortadella e Pistacchio și pizza Formaggio Blu.

antica pizza felii
Pizza Fresca, Pizza Bianca Tartufo, Pizza Mortadella e Pistacchio și Pizza Formaggio Blu

În mod surprinzător, pizza Fresca mi-a placut cel mai mult, deși este vegană, iar pe locul 2 s-a situat clar Formaggio Blu, o pizza cu felii de măr și suncă, de la care nu aveam așteptări prea mari. Totuși mi-am promis că voi încerca și pizza Noci e Fichi, cea cu nuci, smochine și pere. despre care am auzit numai de bine, dar care se face doar pe comandă.

pizza fresca antica
Pizza Fresca
pizza formaggio blu antica
Pizza Formaggio Blu

Bineînțeles că n-am plecat cu mâna goală nici din zona de băcănie și mi-am făcut o mică aprovizionare cu paste, prosecco, vin, pomodori sechi, vinete și covrigei cu ulei de măsline. Abia aștept să-mi gătesc niște paste din ingredientele astea și să le savurez cu un pahar de vin. Am mai pus ochii pe un borcan de salată de fructe de mare și pe niște usturoi murat, dar sunt pe listă pentru următoarea vizită.

În concluzie dacă vă e dor de gustul autentic italian, vă îndemn să le faceți o vizită celor de la Antica Pizza, sau dacă nu aveți drum prin zonă, puteți oricând comanda direct de la ei sau prin Bolt, Tazz sau FoodPanda.

Între timp, puteți merge pe contul meu de Instagram unde am un Giveaway simpatic cu ei. Premiul este un voucher de 200 de lei, valabil o lună pentru orice vreți din shop. Grăbiți-vă pentru că acest concurs se încheie pe 15 mai. 🙂

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.