10 lucruri de făcut în Alicante, Spania

Anul acesta am ales ca destinație pentru excursia fetelor Alicante, Spania și pot spune că ne-a depășit așteptările. Este un oraș situat pe Costa Blanca, super cochet, cu plajă, mâncare excelentă și prețuri foarte bune (pe alocuri mai mici decât în România).

Iată 10 lucruri pe care le poți face în Alicante

Plajă – plaja este mare cu nisip fin, iar apa este azurie, așa dacă mergi mai înspre vară, poți face plajă liniștit. Noi nu am stat la plajă pentru că nu ne așteptam să fie chiar atât de cald la început de aprilie și nu eram pregătite, dar era multă lume care deja se bronza.

O vizită la Castillo de Santa Bàrbara – cel mai important monument istoric din Alicante, aflat în vârful muntelui Benacantil, la o înălțime de 166m. Este și cea mai mare fortăreață medievală a Spaniei, oferind o priveliște superbă deasupra orașului. Este gratis dacă urci pe jos, sau costă 2.7Eur urcarea cu ascensorul.

Un show de flamenco – probabil una din cele mai frumoase experiențe din această excursie a fost showul de flamenco. A costat doar 10 eur de persoana plus consumația și a fost superb – un cumul de emoții și stări, redate prin muzică și dans, iar la sfârșit am fost chiar chemate pe scenă să dansăm.

Centrul Vechi – Pietonale și pline de magazine cochete, dar și de terase ascunse, străduțele din Centrul Vechi din Alicante sunt de neratat.

Să mănânci tapas în Mercato Centrale – cele mai bune tapas le-am mâncat în Mercato Centrale, alături de o cafea și un pahar de cava, într-un loc super mic, dar super aglomerat (ceea ce e întotdeauna un semn bun), apoi am fost și la shopping și mi-am luat Jamon serrano de Belota de la mama lui pentru acasă.

Să te plimbi pe Passeig de L’Esplanade – probabil cel mai cunoscut obiectiv din Alicante, unde fac toți turiștii poze, esplanada de lângă port are o podea super interesantă și e străjuită de palmieri. În plus e și plină de tarabe cu lucruri handmade, bijuterii și genți.

Basillica Santa Barbara – cea mai veche biserică din oraș, a fost construită în stil gotic, în secolul XIV pe ruinele celei mai mari moschee din Alicante. E un obiectiv de neratat.

Să mănânci paella și fructe de mare în port – restaurante bune se găsesc cam peste tot în Alicante, dar nouă ne-a plăcut mult unul din port La Brujula. Aici am mâncat cea mai bună Paella și cele mai bune fructe de mare, iar la sfârșit am primit din partea casei limoncello și lichior de ciocolată.

Parc de La Ereta – aproape 7 hectare de natură situate lângă districtul Santa Cruz unde te poți plimba și admira Alicante de sus. În acest parc se găsesc cafenele, fântâni și chiar și un restaurant panoramic.

Să bei multă sangria – Sangria e delicioasă peste tot în Alicante și credeți-mă că am testat-o în multe locuri.

Bonus – Poți fugi o zi în Valencia, deși Valencia merită un sejur de câteva zile, sau poți lua tramvaiul 1 care te plimbă pe coastă până în Benidorm. Benidorm în sine nu e mare lucru, dar poți petrece câteva ore la plajă acolo.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.