Madrid – principalele obiective

Intr-o postare anterioara, am descris putin vibe-ul Madridului si am dat cateva tips & tricks pentru o mini vizita (mancare, transport, shopping), promitand sa revin cu o postare despre principalele obiective turistice.

Asadar, daca esti genul de turist care trebuie sa bifeze toate obiectivele principale dintr-un oras, atunci cu siguranta in Madrid nu trebuie sa ratezi urmatoarele:

Palacio Real – sau palatul regal este resedinta oficiala a familiei regale, dar in prezent este folosit doar pentru ceremoniile de stat. Are o suprafata de 135000 mp, 3418 incaperi si iti trebuie aproximativ jumatate de zi sa il vizitezi, asta incluzand si statul la coada la intrare (indiferent de zi). Este impresionant prin opulenta si detalii si nu trebuie ratat. Cea mai apropiata statie de metrou este Opera.

Palacio Real

Museo del Prado – fiind unul dintre cele mai mari si mai importante muzee de arta din lume, pentru iubitorii de arta este un must. Poti gasi colectii de arta datand din secolul XII pana in secolul XX, cu opere ale unor artisti precum Francisco de Goya si Diego Velasquez. Cea mai apropiata statie de metrou este Banco de España.

Parque del Retiro – cel mai mare parc din Madrid si as putea spune si cel mai frumos (1.4kmp). Este considerat una din stractiile principale ale Madridului fiind plin de monumente, sculpturi si galerii. (statia de metrou Retiro) De neratat in acest parc este Palacio de Cristal, o structura de metal si sticla, sub forma unei cruci, ca un mic palat, care desi a fost contruita cu scopul de a fi o sera, acum gazduieste expozitii de arta (intrarea este gratuita).

Palacio de Cristal

La fel de interesant in acest parc este Palacio de Velázquez, cu un  design pe cat de clasic si colorat la exterior, pe atat de minimalist la interior. A fost construit cu scopul de a gazdui expozitii de arta si si-a pastrat acest scop (intrarea este gratuita).

Cel mai frumos monument din Retiro este fara indoiala Monumento a Alfonso XII. Situat pe malul estic al lacului, monumentul din marmura si broz cu o lungime de 86m, inaltime de 30m si latime de 58m este una cele mai impunatoare si mai opulente structuri, dar si un mare punct de atractie pentru turisti.

Monumento a Alfonso XII

Parque de Retiro

Templo de Debod – este un templu antic egiptean, situat in Parque del Oeste. Este foarte frumos de vizitat la apus, cand cerul portocaliu se oglindeste in apa care inconjoara templul si cand pe o peluza alaturata din parc oamenii fac yoga. Cea mai apropiata statie de metrou este Ventura Rodriguez.

Templo de Debod

Zoo Aquarium de Madrid – gradina zoologica a Madridului este enorma, intinzandu-se pe aproximativ 20ha, si fiind una din putinele din lume care gazduiesc ursi panda gigant. Pentru a o vizita, rezerva-ti o zi intreaga pentru ca este un mic orasel unde anumite anumale se plimba libere pe langa tine. Nu ma declar un mare fan al gradinilor zoologice dar animalele de aici aveau foarte mult spatiu si pareau foarte bine intretinute. Gradina are si un delfinariu iar in cursul vizitei te poti bucura si de un spectacol acvatic. Gradina ete putin in afara orasului, dar metroul ajunge pana acolo – statia Casa de Campo.

Puerta del Sol – este piata publica principala din Madrid si Km 0 pentru reteaua radiala de drumuri din Spania. Este un loc foarte agitat, inconjurat de institutii de stat in cladiri vechi de o arhitectura superba. In plus in fiecare seara, se umple de artisti stradali care ofera niste super spectacole. Statia cea mai apropiata este Sol.

Puerta del Sol

Puerta de Alcalá – este primul monument sub forma de arc construit in Europa, mai vechi decat Arc de Triomphe din Paris sau Brandenburg Gate din Berlin. Se afla in Plaza de la Independencia, si daca alegi sa faci o plimbare de la Puerta del Sol pana la Parque del Retiro, nu ai cum sa o ratezi, plus ca asa poti admira si superba arhitectura a orasului.

Puerta de Alcalá

Estación de Madrid Atocha – cea mai mare statie de tren din Madrid, este foarte deosebita datorita arhitecturii, dar si datorita interiorului care arata ca o sera tropicala. Aceasta este de fapt monumentul Bosque del Recuerdo, in amintirea victimelor de la atacul terorist din 11 Iunie 2004. Statia cea mai apropiata de metrou este Atocha.

Estación de Madrid Atocha

Estadio Santiago Bernabéu – este un must pentru microbisti. Unul dintre cele mai faimoase si prestigioase stadioane din lume, casa echipei Real Madrid se gaseste la statia de metrou Santiago Bernabeu.

Sunt convinsa ca mai sunt cateva obiective importante pe care le-am ratat, dar asta e un motiv in plus sa mai vizitez Madridul cel putin inca o data. 🙂

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Comments

  1. Pingback: Madrid - Fun, Tips & Tricks - Out and about

  2. Pingback: Lecții simple despre fericire - Beauty of Life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.