Decadance Bar

decadance bar

Deschis in iulie 2018, Decadance Bar a devenit de la prima vizita unul din locurile mele preferate. Situat intr-un gang, pe strada Vasile Alecsandri, la numarul 4, ar putea fi usor de ratat sub scarile circulare, daca n-ar fi semnul luminos. Prima impresia cand am intrat a fost ca este un bar cozy, nu foarte mare, decorat minimalist si cu destul de multe oglinzi, cu canapele, mese normale si mese inalte (pentru toate gusturile).

Una din prietenele cu care am fost ne-a recomandat ginul lor, care nu era trecut pe meniu, asa ca l-am intrebat pe chelner ce cocktailuri cu gin tonic are. El ne-a povestit ca are gin cu arome de capsuni, de pere, de gutui si inca vreo 2 feluri, pe care le poate combina in functie de preferintele fiecareia cu diverse arome. Eu l-am ales pe cel cu capsuni, combinat cu citrice si putin sirop de lemon grass delicios. Alte variante au fost cu gin cu pere, menta si rozmarin, sau gin cu gutui, rubarba si piper rosu. Probabil cele mai bune ginuri tonice din oras. Daca sunteti cu masina si variantele de limonada sau sucuri naturale vin ‘with a twist’ si sunt delicioase.

Meniul de mancare nu este foarte stufos, dar este unul pe care nu l-am mai vazut in alte restaurante, cu 3 optiuni pentru mic dejun / brunch, cateva optiuni de aperitive si fel principal, 3 tipuri de salate si 2 optiuni de desert. Am inteles de ce este asa atunci cand am aflat ca toate ingredientele sunt eco, bio, procurate de la ferme, iar unele mancaruri sunt chiar fara gluten, pentru cei alergici. 

Noi am incercat taietei din hrisca cu 3 tipuri de ciuperci, bagheta cu porc marinat si sos de branza, puiul in crusta de in si fulgi de nori, sticksurile de malai cu cas maturat si sos de bacon si turta cu vita si piure de ardei.

Bagheta cu porc marinat si sos de branza

Porcul marinat din bagheta mea era delicios, usor picant, si combinatia cu sosul de branza (cel mai bun sos de branza ever) era minunata. Avea totusi cam multa paine pentru gustul meu, paine pe care n-am mancat-o in intregime, desi era foarte proaspata si pufoasa.

Turta cu vita si piure de ardei

Turta cu vita si piure de ardei a fost o descoperire foarte interesanta, o combinatie de gusturi imbinate perfect pe o turta fara gluten, si o portie numai buna pentru atunci cand nu ti-e foame, dar vrei sa gusti ceva.

Taietei de hrisca cu 3 tipuri de ciuperci

Chipsurile din malai sunt alegerea sanatoasa a chipsurilor clasice si am mancat toate din ele. Eu personal am preferat sa le inmoi in sosul meu de branza in locul sosului lor de bacon. Puiul in crusta era destul de basic, dar gustos.

Chipsuri de malai
Pui in crusta

Per total pot spune ca Decadance este un loc in care as reveni cu drag, atat pentru mancarea minunata si ginul delicios, cat si pentru staff-ul prietenos si rabdator. Trebuie sa mentionez ca atmosfera a fost completata de o muzica foarte buna pe fundal, ceea ce pentru mine este esential pentru a ma simti bine intr-un local.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.